За нас

MediaCafe.bg e независим информационен уеб портал с 10-годишна история. Наблягаме на думата независим, защото зад нас не стоят политически организации, течения или бизнес кръгове, опитващи се да ограничават по един или друг начин правото ни да изразяваме свободно своето мнение. Пред медията сме ние, а в кафето е всичко онова, което ни е направило впечатление и което искаме да ви разкажем.

В MediaCafe.bg няма да откриете криминални новини, защото ние сме убедени, че човешката трагедия или жестокост, с които сме облъчвани непрестанно, не водят до нищо смислено и позитивно както за отделния човек, така и за обществото ни като цяло.  

В MediaCafe.bg няма да откриете и жълти статии, изпълнени с клюки, интриги и откровени лъжи, целящи да злепоставят някого, или обратното – да го направят „известен“.  Кой какъв е в личния си живот е нещо, към което не проявяваме интерес освен в случаите, в които същият е направил нещо градивно и смислено, което да покажем и за което да искаме да разкажем на нашите читатели.

Нашето послание e „Събуди съзнанието си“, защото мисията ни е да провокираме хората да отключат сетивата си за стойностните неща, като се отърсят от повърхностните и неносещи нищо смислено жълти новини.

В MediaCafe.bg можете да откриете разнообразна информация от всички сфери на обществения живот. Приоритет за екипа ни са авторските материали – коментари, анализи и интервюта, чрез които искаме да поднесем нужната ви информация по един по-смислен и интересен начин.

MediaCafe.bg ще продължи да бъде отворена трибуна за всички, които имат какво да кажат и да покажат в желанието си да бъдат полезни на обществото.

Ние нямаме претенциите да сме безгрешни или неповторими, нито пък държим да бъдем първи или единствени. Напред ни води единствено амбицията да докажем, че е възможно да съществува успешен медиен продукт, избрал да игнорира „кликовете“ от пошлото и прогнилото, доверявайки се на потребността на хората за търсене на смисленото и позитивното.

Благодарим ви за доверието!