Прозрачно „Субару“ на автосалона в Женева


Subaru представи необичаен прозрачен концепуален модел, разработен съвместно с Toyota. С този прототип Subaru Rear-Wheel-Drive Sports Car японците показват отлично работата на двигателя и шасито.На щанда си в Женева Subaru махна покривалото от прозрачния си в буквалния смисъл на думата прототип.

Под каросерията на прототипа напълно ясно прозират боксеровия мотор и шасито на бъдещия модел.4200 мм е дължината на купето, широчината му е 1770 мм, височината – 1270 мм, а колесната база – 2570 мм. Серийният автомобил ще бъде със стоманена рама, на която ще бъдат монтирани алуминиеви панели и 2,0-литровият мотор с макс. мощност 260 к.с.


Силовият агрегат ще бъде куплиран с 6-степенна механична предавателна кутия.Засега автомобилът няма да бъде с традиционното за Subaru предаване, тъй като според производителите то силно ще увеличи масата и крайната цена на автомобила. Така че купето ще е със задни задвижващи колела. Продажбите му започват от пролетта на 2012 г. Ще го произвеждат в японския завод на компанията.mediacafe.bg
– Тервел Куцев

За автора