Обявиха 100-те най-влиятелни ИТ личности в България

Министърът на електронното управление е сред класираните

Обявиха 100-те най-влиятелни ИТ личности в България за 2022 година в ежегодния индекс на Career Show – Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България . Общо над 15 хиляди гласа в публичен вот определиха стоте първи в сферата на информационните технологии в България. Индексът отличава постиженията на родните ИТ специалисти и иноватори и дава гласност на техния принос за развитието на сектора в страната.

Място в индекса намират основатели и директори на ИТ компании и стартъпи, ИТ иноватори, лектори, обучители и др.

Сред първите 100 се нареждат министърът на електронното управление Божидар Божанов, основателят на SoftUni Светлин Наков, основателят на Точка 2 Хараламби Хараламбиев, основателят на Уча.се Дарин Маджаров, основателят на MOVE.bg Саша Безуханова.

Ето и представителлна извадка на първите 10 имена в листата:

  1. Алекс Попов – СмарТест
  2. Александра Мечкова – Телерик Академия ООД
  3. Александър Златков – SessionStack
  4. Александър Лефтеров – Tiger Technologу
  5. Анастасия Исаева – Orderadmin
  6. Ангел Иванов – Lirex High Tech and Lirex Skopje
  7. Ангел Иванов – MM Solutions
  8. Антон Ангелов – Automate The Planet
  9. Антон Николов – Concentrix
  10. Апостол Терзиев – NOTO

“Поздравяваме всички класирани в тазгодишното издание на индекса “Топ 100 най- влиятелни ИТ личности в България”. Стотиците номинации, които получихме, за пореден път доказаха, че България има своето достойно място на световната ИТ сцена. Сред класираните виждаме множество доказани професионалисти с международно признание за заслугите си в развитието на сектора у нас, както и немалко млади надежди с огромен потенциал да бъдат следващите лидери в сферата си.”

Споделя Симона Харизанова, съосновател на Career Show.

С част от най-влиятелните ИТ личности в България можете да се срещнете по време на Career Show Tech – водещото кариерно събитие за ИТ специалисти. Събитието ще се проведе изцяло онлайн на 19 и 20 май. В събитието ще се включат водещи ИТ работодатели и десетки лектори и обучители, които ще споделят полезни съвети за успешна реализация и развитие в ИТ сектора.

Вашият коментар