Ловчанлии в надпревара за най-вкусни козунаци, баници и пити

Конкурс за най-вкусен козунак, пухкава пита и апетитна баница организира Община Ловеч. Кулинарното състезание е част от Националния събор на народното творчество „Цветница в Ловеч“ и ще се проведе на 16 април 2022 г. на пл. Тодор Кирков.

Записването за участие в конкурса за вкусни печива е в срок до 31 март 2022 г. Заявки за участие могат да се изтеглят от сайта на Общината и се подават в стая № 310, ет. 3  на Община Ловеч, на имейл адрес: i.nikolova@lovech.bg или по пощата.

Участниците е необходимо да представят поне едно печиво от една от изброените категории: козунаци, пити или баници, като няма ограничение за вида и броя на изделията, които един участник представя.

В конкурса могат да се включат както индивидуални участници, така и организирани групи от училища, читалища, пенсионерски клубове, самодейни състави и други, като един отбор може да включва максимум 5 участници. Кулинарните експонати трябва да бъдат придружени от табелка, на която да са изписани имената на участника и името на изделието.

Телефон за повече информация: 068 688 299.

Конкурс „Дъхави козунаци, пухкави пити и вкусни баници“   се организира от Община Ловеч с подкрепата на  „Д-р Йоткер България“ и „Крина“.

За автора

Вашият коментар