Идеи за стари шишета и буркани

Избата на баба е затрупана с празни бутилки и буркани,  с различни размери и форми,  събиращи прах. Баба едва ли е знаела, че създава прекрасна база за един оригинален и инетересен мини проект. Ако сте истински handmademaniak, вероятно сте свикнали да рисувате бутилки или буркани отвън.  Този път  ще трябва да го направите вътре. Точно така!  Ще използваме необичайна техника – чрез "спринцовка". Просто следвайте тези подробни снимки, за да направите свои собствени рисувани вази- бутилки.  Създайте си колекция!

painted-bottle-vases-collage

 

Какво ви трябва:

Голяма спринцовка

Четка

Купа за смесване на боя

Малко прозрачни бутилки и буркани

Акварели или латекс боя

 

painted-bottle-vases03

 

Използвайте малка купа и четка за боя, за да смесите цветовете и да получите желаните тонове. Няколко капки вода ще помогне с това, но не прекалявайте. Всичко зависи от типа на боята, ако е акварелна боя или латекс. След получаване любимия си тон, напълнете спринцовката с него. Ще се нуждаете от 80 – 100 мл за покриване на интериора на по-големите бутилки.

 

painted-bottle-vases05

 

Завъртете бутилка, така че боята да покрива всеки ъгъл и стена равномерно. След това ги обърнете с надолу главата, почистете  излишната боя и ги оставете да изсъхнат напълно (обикновено отнема няколко дни).

 

В случай, че сте използвали акварели, не можете да напълните Вашите  бутилки с вода. Затова използвайте малки пластмасови тръбички ,които можете да намерите във всеки цветарски магазин.

painted-bottle-vases06

 

Вашият коментар