Когато превърнеш рождения си ден в благотворителна инициатива

Важно е да се показват добрите примери, от които обществото ни има нужда, за да продължим да вярваме, че човечността не е загубена, а зависи от всеки един от нас. Такъв е примерът с Елка Мухова (позната сред пловдивчани и особено сред меломаните с прозвището MssElly), която превърна рождения си ден от личен празник в ден за подкрепа към благотворителната инициатива „Заедно за Ангел”.

В две поредни събития, организирани от Move Team и ФК Лион – 2017, пловдивчани демонстрираха за пореден път съпричастност и желание да помогнат за бъдещето на един млад човек.

На 26 август на лекоатлетическия стадион на Гребната база се проведе благотворителен спортен празник, който беше отворен за участници от всички възрасти. Събитието събра на едно място приятели, познати и непознати, дошли да подкрепят Ангел и неговото семейство.

То започна с обиколка на стадиона, след което от Move Team проведоха интензивна тренировка по кросфит, която подготви участниците и за предстоящия футболен мач.

А той се превърна в зрелищно дерби, след като децата от ФК Лион – 2017 дадоха сериозен отпор на гостите, които пожелаха да участват в него, като играха смело и не се дадоха на опитните играчи.

За доброто настроение на всички се бяха погрижили от ресторант Амстердам , които осигуриха свеж кетъринг, благодарение на шеф Явор Калини.

Спортният празник  приключи със събраната сума от 800 лева в подкрепа на Ангел.

През следващите дни на игрищата на Младежкия център на Гребната база се проведе и детският футболен турнир Lion Cup – Summer 2020. Организатор на събитието беше ФК Лион – 2017, а участие в него взеха  12 отбора от цяла Югоизточна България.

Децата от всички отбори се раздадоха като за Световно първенство по футбол, като на терена имаше много емоции, дух и воля за победа.

Организаторите бяха осигурили 3 кутии за събиране на средства за Ангел и равносметката след края на турнира беше събраната сума от 4 530 лв, голяма част от която беше дарена от родителите и ръководството на  пловдиския отбор " Пловдив Сити ".

Така средствата, събрани в дните на благотворителност, достигнаха 5330 лева.  

Ето какво сподели и един от главните виновници за успешната спортна кампания Елка Мухова: „За мен  беше удоволствие, чест и дълг да се включа в кампанията , а за децата особено полезно да станат съпричастни към съдбата на Ангел Краевски и да се почувстват полезни! След събитията ни остана споменът от невероятното преживяване, както и подкрепата и добрият пример, който дадохме и ще продължваме да даваме и за напред.

Инициативите в подкрепа на Ангел Краевски продължават, а екипът на „Медиякафе” призовава пловдивчани да демонстрират съпричастност и да се включат в различните кампании, които предстоят, както и да дарят средства в платформата HelpKarma.
 

  • Повече за кампанията, иницирана от приятелите на Ангел, можете да прочетете ТУК
  • Феновете на Ботев събраха близо 5 хиляди лева за Ангел на мача с Берое ТУК

Вашият коментар