Връзка за една нощ…

Social Media ще заеме лидерската позиция от търсещите машини, е заявила Джоана Шийлдс, вицепрезидент за Европа, Средния Изток и Африка (EMEA) на Facebook. По време на изложението за дигитален маркетинг Dmexco, Шийлдс е заявила: „Последното десетилетие бе посветено на search и тази област продължава да еволюира и иновира, но настоящото десетилетие ще бъде посветено на social и най-важната дума няма да бъде „search”, а ще бъде „share””.

Тя е заявила още, че възможностите за рекламодателите и маркетинг специалистите, създадени от социалните мрежи, са най-важни от откриването на телевизията насам и че Facebook ще се превърне в „най-мощното маркетинг средство, някога създавано” благодарение на потребителите, играещи роля на посланици на брандовете. Необходимо е маркетинг специалистите да се откажат от еднократните кампании и единично изразходване на бюджет, е казала Шийлдс.
„Тези кампании са като връзка за една нощ” е казала Шийлдс, пояснявайки, че е необходимо маркетинг специалистите да приемат промените, които Facebook предлага за изграждане на по-дълготрайни и постоянни отношения с клиентите.

mediacafe.bg

За автора