5 маркетинг съвета за успешен уебсайт

Струва ви се, че има безброй техники за SEO оптимизации. Всички тези ключови думи, алгоритми, оптимизации за различни части от вашият сайт наистина правят SEO пейзажа доста претрупан, но това не трябва да ви разубеждават да искате най-доброто за своя бизнес в онлайн пространството. Все пак не забравяйте, че голяма част от посетителите ви идват именно от доброто оптимизиране на вашия сайт и това как той се представя в търсачките.

Пишете полезни и интересни статии, често публикувате информация, която събужда интереса на читателя. Чудите се защо сайтът ви не постига заслужената посещаемост или не получава достатъчно медиино внимание. Нека ви дадемняколко прости съвета за постигане на желаният уеб трафик.

SEO оптимизация

Използвай Google keyword planner за подмогамане на бързото намиране на ключови думи при целевият пазар! Стремeте се към употребата дълги ключови думи, защото е трудно да се борим с класацията на по общите къси думи.

Фокусирайте се към използването на по-нестандартни ключови думи с високо търсене, за да придаде атрактивност на статиите и следователно да станат по забележими. Препоръчително е ключовите думи да са вмъкнати към заглавия, подзаглавия, съдържание и мета описание. При вмъкване на изображения е важно да се включи избраната ключова дума в title tag и alt tag. Промотирането на уебсайта с използване на традиционно SEO оптимизиране е един от най-добрите начини за привличане на естествен трафик и по-висок ранкинг.

ТУК можете да получите повече информация за това как точно оптимизирате сайта си. По лесният е базисен вариант е Google Analytics.

Маркетинг чрез социалните медии

Светът на социалните медии преобрази тотално онлайн маркетинга. Различните профили в социалните медии предоставят платформа за реклама на сайта до правилната целева група. Състезания и награди представляват начин за привличане на нови контакти. Фейсбук и Туитър остават доминантни сили на социалните медии, но Пинтерест и Инстаграм започват да преобладават все повече.

Намиране на алтернативни търсачки

Лесен начин за привличане на трафик към вашият уебсайт е използването на търсачки. Споделяйте ново съдържание в търсачки като  Google, Yahoo, Bing и други, за да може статиите да бъдат намарени по-лесно. Големите такива търсачки предлагат тази услуга безплатно, също и някой по-малки.

Реципрочност

Ако при чужди страници има линк към вашия уебсайт, репутацията ще ви се вдигне сред търсачките. Ако искате реклама, опции на уебсайта могат да бъдат: блогове, направени от гости; постване във форум; размяна на линкове. За предпочитане е вашата страница да не се показва в сайтове с лоша репутация или нисък рейтинг. Търсачките ще ви наградят с добър ранкинг ако ващият сайт се споменава в страници със висок авторитет. Използването на директни препратки е също във основата на SEO оптимизацията.

Използвайте Google Local Business

За да привлечете местните бизнеси, пратете сайта си на Google Local Business. Гугъл, не само ще предостави идей за реклама, но и позволява на всеки бизнес да регистрира информация свободно. Можете да прикачвате снимки, включвате промоционални предложения, дори и мобилни реклами. Google Local Business е изключително удобен във начина, по-който се достига до информацията, давайки ви повече онлайн присъствие. Ако желаете да разберете във детайли как точно да се повишите ранкинга на сайта ви, посетете този линк (информацията е на английски език).

Вместо да се надявате един от тези начини за подобряване на онлайн трафика да ви изстреля страницата до небето, силно ви съветвам да използвате всеки един от инструментите.

Експериментирайте! Не залагайте само на едно средство защото конкуренцията нараства със всеки изминал ден! 

За автора

Вашият коментар