Класът на Дардов: Prom 2020 в СНИМКИ

За поредна година "Класът на Дардов" събра най-стилните пловдивски абитуриентки в един вдъхновяващ албум на красотата
 
Тази година акцентът на фотографа пада върху индивдуалността на всеки един модел
 
От Античния театър до необятното синьо море – така известният пловдивски фотограф Димитър Дардов остави своя художествен почерк за историята във Випуск 2020. Отменени балове, дипломи, маски, много сълзи. Всичко това ще остане в съзнанието на всяко едно момиче, но показвайки своите снимки след години, ще се връща с усмивка, за да си припомни със сигурност първата си фотосесия в живота.
 
"Класът на Дардов" е един от най-известните класове сред абитуриентите в страната. Кандидатстването в него става единствено и само чрез стил – неподражаем, луд, ексцентричен, сексапилен. 24-те модела за 2019-та година през 2020-та се умножават по две, за да достигнат бройката от 44 до средата на месец юли, като освен засиления интерес към фотографа, "вина" има и пандемията, която позволи на Димитър Дардов да се разгърне в цели три абитуриентски месеца (от май до юли вкл., оставяйки и част от сесиите си за август).
 
Мариела Златарева – СУ "Св. Патриарх Евтимий"
 
Пред обектива му всяка една от прелестните момичета, сама по себе си се отличава със своята индивидуалност. Пир на суетата пък личи от всяка една ръчно изработена  рокля, дело на известни български и европейски дизайнери от най-висок клас. Бутиковите бижута, лъскавият грим и прическите от известни коафьори сякаш остават на заден план, ако в ход не влезе дигитално артистичният и индивидуален подход за всеки един модел. Затова и всяка една сесия е лично коментирана многократно, за да се избере най-правилният декор. Пандемията не спира нито Дадов, нито моделите, за да пътуват до всяка точна на страната и да хвърлят часове труд за уникалния кадър. 
 
"Всяка една от тези модели е запазила своята дата една година предварително с цялостната яснота какъв ще бъде финалният продукт", споделя Димитър Дардов за mediacafe.bg.
 
"Оказа се, че само две от тези 44 момичета са запазили лично своята фотосесия, а всички други са запазени от майките на абитуриентките, което показва и ролята и следата, която оставяме аз  и екипът ми в съзнанието на родителите, и най-вече доверието на една майка, което е изключително важно", допълва сватбеният фотограф, за който няма невъзможни неща. 
 
Мариела Вълчанова – ЕГ "Иван Вазов"
 
Освен, че са красиви и от добри семейства, "Класът на Дардов" се отличава и с отлични успехи в кандидат-студентската кампания, коментира фотографът, визирайки Лина Тодорва от НТГ, бъдещият медик Мариела Златарева от СУ "Св.Патриарх Евтимий" и бъдещият адвокат Мария Вълчанова от ЕГ "Иван Вазов" и т.н.
 
За част от фотографиите са използвани сцените на комплекс "Старосел", парк и спа хотел "Марково" и казано "Риц", а сценичното осветление на голяма част от произведенията Димитър Дардов се доверява на екипа на CueRentall. Зад видео трейлърите на абитуриентите стоят екипите на 4К Студио и Студио "VideoStyle".
 
Видео на Антония Ванчева /4К Студио/:

Antoniya – prom inspiration 2020 by 4K Studio from 4K Studio on Vimeo.

Антония Ванчева – Национална Гимназия за Сценични и Екранни Изкуства 

 Кристина Алова – Национална Гимназия за Сценични и Екранни Изкуства 

Даяна Вангелова – ЕГ "Пловдив"

 Мариела Златарева – СУ "Св. Патриарх Евтимий"

Лина Тодорова – Национална Tърговска Гимназия

 Виктория Минкова – ЕГ "Иван Вазов"
Синем Шукри – ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“
 

Оля Седмакова  – ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“

 
 
Християна Костадинова – ЕГ "Пловдив"
Гергана Драганова – 22 СЕУ „Георги С. Раковски“, София
 
 Синем Шукри – ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“
 
Румяна Цветанова, 19 г. –  ФEГ “Антоан дьо Сент-Екзюпери”, град Пловдив
 
Натали Дойчинова – ГХП "Св. Св. Кирил и Методий"
 
 
Кристина Димова – ЕГ "Пловдив"
 
Десислава Рангелова – ПГХТТ. Пловдив
Йоана Калоферова  – EГ "Иван Вазов"
 
Дарина Желева ЕГ “Иван Вазов”

Ребека Хаджиева – СУ "Пейо К. Яворов", Пловдив

Мариела Вълчанова – ЕГ "Иван Вазов"

 
СНИМКИ от "Класът на Дардов" през 2019 година може да видите ТУК 

Още за изкуството на Дардов и традициите в СНИМКИ може да видите ТУК:

  • Добри дошли два века назад – една истинска българска сватба ТУК
  • Мечта и реалност – ТУК
  • Фотосесия на абитуриентка под Шипка ТУК

За автора

Вашият коментар