Класът на Дардов – традиция и стил събрани в албум Випуск 2019 (СНИМКИ)

Фотографът Димитър Дардов засне едни от най-красивите и стилни абитуриенти на Пловдив и България през целия месец май

Основният акцент в художествените произведения е българската природа и историята съчетани със сексапила на пловдивските момичета 

"Класът на Дардов" – така един от най-известните пловдивски фотографи за последните години кръсти своите фотосесии на 24 модела застанали пред обектива му през абитуриентския месец. Димитър Дардов, който всяка година пленява своите фенове със завладяващите кадри, премесени в традициите на българския фолклор с модерност и стил, и тази година не пропусна да застане начело с креативната си визия. 

Фотографът не спира да се гордее с кадрите от родния си град Перущица, Дановото училище, Червената църква, Паметникът на трите поколения, местността Норките и горите над града, които са само част от емблематичните места, избрани от него и екипа му, като включва тази година и Старосел.

"Бих искал да благодаря на всичките ми 24 Prom customers тази година, които дадоха всичко от себе си, за да имат най-прекрасната история, която може да се направи в 21-ви век на абитуриент.

95% от фотосесията е направена в моя роден град Перущица и ще продължи да се снима там, докато съм жив, именно заради крайният резултат и местата, които знам от дете.

Няма как да се поберат всички снимки в една статия, но знам че във вашия дом, те са вече по стените", обърна се Дардов към целия си клас от модели през личния си профил.

Сесиите на Дардов започват с избор на мястото за снимане, подготовката на тоалета, грима и прическата и продължават над 6 часа, като тази на Катерина Тинева от Търговската гимназия трае доста повече от предвиденото, споделя той за mediacafe.bg. За да представи пък традициите в народните танци Дардов е отделил цели два дни за друг свой модел в цялостната композиция от рокля и носия в един кадър, което наложило да се снима 2 пъти на едно и също място в еднакъв час.

Интересните моменти в работата на Дардов съпътстват ежедневието му, като самият той разказва как един от моделите му тръгнаа да катери стръмна скала с 12-сантиметрови токчета, а абитуриент, пожелал да се снима на красива ливада, бил подгонен от крава.

За сценично осветление в някои от пловдивските хотели Дардов се довери на професионализма на екипа на CUErentall, които добавят нужния блясък и загадъчност в кадрите на фотографа. 

Представяме ви част от най-добрите и красиви произведения на абитуриентите от "Класа на Дардов" ​Випуск 2019.  

Виктория Йонова ПГАСГ “арх.Камен Петков” 12 Г клас

Виолета Табакова, "Христо Груев Данов" – спциалност Ттехнологичен туризъм, 12 А клас

Георги Атанасов  – ОМГ Пловдив

Гергана Георгиева, СУ "Максим Горки"  Стара Загора, 12 Г клас

Десислава Джангозова Национална Търговска Гимназия – Пловдив, 12 клас

Ивелина Георгиева ПГТ  "Александър Паскалев" Хасково

Катерина Тинева Национална Търговска Гимназия – Пловдив, 12 клас

Кристияна Гавраилова ЕГ”Пловдив”, 12 А клас

Латинка Геровска, СУ "Патриарх Евтимий" – 12 В клас

Михаела Средкова, ЕГ "Иван Вазов" 12 З клас 

Надежда Андонова ЕГ "Пловдив", 12 E клас

Симона Хорозова ЕГ ”Пловдив”, 12 А клас

Цветелина Червилова "II Aнглийска Eзикова Gимназия “Томас Джеферсън”. 12 E клас

Още за изкуството на Дардов и традициите в СНИМКИ може да видите ТУК:

  • Добри дошли два века назад – една истинска българска сватба ТУК
  • Мечта и реалност – ТУК
  • Фотосесия на абитуриентка под Шипка ТУК

За автора

Вашият коментар