Пловдивчанин засне уникален кадър на абитуриентка под Шипка

Абитуриентските балове приключиха, а покрай тях и суетата, която се носеше от лъскавите коли и червените килими пред големите хотели. Между всичко това обаче задължително един кадър остава в историята, завинаги. За добро тази година той е на габровската абитуриентка Габриела Станева, която направи своята фотосесия пред Паметника на свободата на Шипка, а кадрите са заснети от пловдивския фотограф Димитър Дардов. 

19-годишното момиче е хванато да развява огромен 8-метров трибагреник под самия паметник, специално подготвено от семейството на абитуриентката. В уникалния кадър се включват 4-ма човека, които придържат знамето, а след което го пускат то се поема от силния вятър, за да придобие тази форма, която е заснета от Димитър Дардов. Самият специалист споделя пред медите, че благодарение на усилията на целия му екип, тази снимка вече обикаля страната. 

Момичето е избрала изцяло пловдивски професионалисти, като се почне от грима и прическата, и се мине до видео и фото заснемане. Тя е възпитаничката на Националната Априловска гимназия в Габрово

„Това е чисто българско място, с история, а в тези времена на бездушие и лицемерие е нужно да се покаже на българите какво имаме, защо го имаме и да го защитаваме“ – споделя Габриела за идеята защо именно на Шипка прави своята фотосесия за абитуриентския бал пред gabrovodaily.info.

Идеята идва от майка й. „Тя е невероятна жена" , продължава Габриела, "заедно с баща ми, който дори за миг не ме остави, помагаше ми при изкачването на върха, държеше оборудването, когато се налагаше“.

За автора

Вашият коментар