Криво огледало: Намериха цаката на мръсния въздух, залесяват около Пловдив

Гениално решение е на път да остави в миналото проблема с мръсния въздух в Пловдив

След дългогодишно мислене и чудене, съпътствано от кратки няколкомесечни почивки, градската управа откри начин за справянето с проблема

Знаете, че Пловдив е застроен плътно и вече дакел няма къде да се изходи, та май му намерихме цаката, разясни ситуацията градски озеленител. Почваме да залесяваме около града, за да живне малко атмосферата.

Кокичета в Родопите, лайка и кантарион в Стара планина и ще видите какъв райски газ ще дишаме после всички. До 10-20 години най-късно ще се усети драматично разликата в свободното вдишване и издишване.

На въпрос защо не се озелени вътрешността на града, човекът се засегна и нарече питащите "тъпанари".

Ма може ли да сте толкова прости и да ми задавате такива въпроси? Къде сте видяли в Пловдив останали свободни площи, та да ги озеленяваме? Е, вярно, има няколко, но и те са пътници, тъй като предстои да бъдат изградени новите ултрамодерни жилищни комплекси "Хабитат 1", "Джунгла 2" и "Аквариум 3".

Трябва и за хората от околията да мислим да има къде да живеят, не само за дишането, философски напусна дискусията градският Ейс Вентура.

ВАЖНО: Рубриката "Криво огледало" е хумористична и не цели да обиди никого, а да ви накара да се усмихнете. Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват "Криво огледало", защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Всеки от вас може да изпраща до редакцията ни забавни коментари на мейл – news@mediacafe.bg, като най-добрите от тях ще публикуваме в "Криво огледало".

Вашият коментар