Криво огледало: Пловдивско училище скандално обяви грипна ваканция

Без да се допита до никоя официална институция, пловдивското училище за слаботокови полупроводници "Ток и жица" обяви на своя глава грипна ваканция

Директорът на школото г-н Жичков разкри причините за това немислимо до момента самоотлъчване

Да, кофти е сигурно за институциите, че им отнех правото да зарадват първи децата, но нямах друг избор. Реално в момента в училището ни има само един здрав ученик и нито един здрав учител, което обезсмисля провеждането на занятия.

Не виждам смисъл да се разболее и той, за да отговорим на изискванията за определен процент болни. В крайна сметка логиката е грипната ваканция да предотвратява разпространяването на епидемията, а не да се изчаква вирусът да натръшка всички и тогава да бъде обявена. Така поне си мисля, може и да бъркам, ама нещо не ми се вярва, завърши резюмето си директорът.

Стотици ученици подкрепиха директора си с лайквания в новосъздадената фейсбук група "Жичков е ебати пича, заклеамсе!".

В коментари към групата стана ясно, че децата са решили да се доверят за лечението си на стари народни рецепти и бабини илачи.

Гимназист разказа, че парцуцата на дядо му, подкрепена от три шкембе чорби, е направила истинско чудо с организма му и грипът буквално е умрял в него. Не знам дали беше от чесъна или от джибрите, но го почувствах. Честно, усетих го как се гърчи и умира!

Момчето бе подкрепено от приятелите си, които разказаха, че прочели в "нета" за нечувано бързо излекуване и го приложили.  

Пишеше, че ако се завием с китеник и ударим по литър-два домашно червено вино, овкусено с кило и половина пържени дробчета, звярът в нас ще се кротне и ще оздравеем, разясни ситуацията негова съученичка. Така и стана. Събрахме се вкъщи половината клас и с една дамаджана мавруд и няколко кила хранителни добавки вече сме на път да оздравеем. 

Ще повторим процедурата още няколко пъти за всеки случай и след това се връщаме в училище, за да се довършим образователно, приключиха с разясненията децата.

Все още няма официален коментар от никоя от засегнатите от произвола институции, но запознати с нравите им са убедени, че същите ще подходят с разбиране и наказанието за училището няма да бъде прекалено сурово. 

Най-вероятно ще го съборят и на негово място ще направят паркинг, любезно предположи директорът на най-близкото квартално училище. Не мисля, че някой питае лоши чувства и към 43-годишния Жичков. Той със сигурност ще бъде пенсиониран с почести. 

ВАЖНО: Рубриката "Криво огледало" е хумористична и не цели да обиди никого, а да ви накара да се усмихнете.Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват "Криво огледало", защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Всеки от вас може да изпраща до редакцията ни забавни коментари на мейл – news@mediacafe.bg, като най-добрите от тях ще публикуваме в "Криво огледало".

Снимка – интернет

Вашият коментар