Криво огледало: Полицай се разходи по пловдивските улици, гражданите в шок!

Невиждано от десетилетия чудо предизвика истински шок сред пловдивчани

Според очевидци, които още не могат да се съвземат от видяното, униформен полицай се е придвижвал пеша из града в работно време, за да следи за спазването на реда и закона.

Все бяхме виждали чудеса, но полицай извън патрулка още не бяхме, промълвиха просълзени от гледката пенсионери. Не го знаем това момче кое е, но можем да го разпознаем, ако се наложи.

Вярно е, аз също го видях, разясни драмата кибик в Цар-Симеоновата градина. Щях да падна от пейката по гръб, когато се приближи до мен. Поздрави ме учтиво, попита как съм и имам ли нужда от нещо, а аз само изфъфлих и той подмина.

От пресцентъра на полицията потвърдиха, че това не е измислица и се похвалиха, че тепърва в Пловдив ще има и полицаи, които ходят пеша, за да бъдат видяни от гражданите.

Разбира се, че е истина. Нашата цел е пловдивчани да усещат, че ни има, че съществуваме. Не може само онези изтърсаци от Общинска охрана да всяват респект и да обират лаврите. Все пак ние сме полицията и е редно да бъдем видими.

Зли езици твърдят, че нововъведението не се е харесало на "патрулките", тъй като така айлякът ставал мираж и се налагало малко да се раздвижат.

От полицейския синдикат обещаха да вземат мерки, ако това се окаже истина и стане редовна практика.

Така не може! Не стига, че заплатите на колегите са ниски, а сега дайте да им отнемем спокойствието, топлината и уюта. Така ли ще ги мотивираме да изпълняват съвестно задълженията си?

Единствените, които приеха с присмех, случилото се, се оказаха пътните полицаи. Техен представител закачливо коментира ситуацията.

Да бяха се сетили навреме къде да се ориентират колегите. Нас никой не може да ни изкара ни от коли, ни от сянка, ни от нищо. Стоп, палка, фиш, бакшиш и твай!

ВАЖНО: Рубриката "Криво огледало" е хумористична и не цели да обиди никого, а да ви накара да се усмихнете.Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват "Криво огледало", защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Всеки от вас може да изпраща до редакцията ни забавни коментари на мейл – news@mediacafe.bg, като най-добрите от тях ще публикуваме в "Криво огледало".

Снимка: под тепето

Вашият коментар