Криво огледало: Запалиха Коледните светлини, пожарната се включи в купона!

Истинска зимна фиеста, с леки нюанси на уестърн, се разрази на копчетата пред Кметството при запалването на Коледните светлини в Пловдив.

Тъкмо в мига, когато мало и голямо се беше събрало на дървения саркофаг върху пеликаните, вдигайки наздравици за новата светнала фешън елха, от "Даяната" се зададоха две пожарни коли, които направиха множеството мармалад.

С бойни викове смелите пожарникари разпънаха маркучите и запръскаха по официалните лица и гражданите с ледена вода, пяна и машинно масло.

В настаналата суматоха елхата бе съборена, трима римляни задигнаха топките и гирляндите, а придворните журналисти изпаднаха в шок, чудейки се какво заглавие да сложат на извънредната новина, на която присъстваха –  "Екскузивно", "Експозивно", Бонба", "Шокирващо" или срамежливото "Първо и само при нас!"

Десетина минути по-късно безредиците приключиха, след което се изясни и причината за атрактивната поява на пожарникарите. От официалната сводка на ОД на МВР стана ясно, че дежурният в пожарната, докато  браузвал на смартфона си, изведнъж  бил затрупан със сензационни новини, заглавията на част от които били "Запалиха Градската елха", "Запалиха Коледните светлини на Главната" и т.н. 

Същият, като истински професионалист, бил тревога, а колегите му, както вече стана ясно, изпълниха служебните си задължения блестящо.

Тържествената церемония ще бъде повторена отново утре, като анонсът за събитието вече се поднася с деликатните разяснения "Елхата грейва на площада", "Коледните светлинки засияват по Главната" и прочее.

ВАЖНО: Рубриката "Криво огледало" е хумористична и не цели да обиди никого, а да ви накара да се усмихнете.Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват "Криво огледало", защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Всеки от вас може да изпраща до редакцията ни забавни коментари на мейл – news@mediacafe.bg, като най-добрите от тях ще публикуваме в "Криво огледало".

Снимка – интернет

Вашият коментар