Coca-Cola в помощ на полярната мечка

Британската столица Лондон е домакин на общоевропейска кампания, насочена към по-добрата осведоменост относно проблемите на животинския свят, и в частност към набиране на средства за защита на естествените местообитания на полярната мечка, която е под угроза от изчезване, поради глобалните промени в климата на Земята.

Най-голямата в света компания за производство на безалкохолни напитки Coca-Cola се агажира да подпомогне благородната кауза с 3 милиона евро.

Средствата ще бъдат предоставени на WWF(World Wide Fund for Nature), която ще предприеме кампания за спасяване на Арктика от последиците от затоплянето на планетата.

Освен това тези пари ще подмогнат WWF в изучаването на  популациите на полярните мечки и местообитанието им, което ще бъде от полза и за арктическите общности, живеещи в близост до полярните мечки.

Според мнението на учени, Арктика се затопля два пъти по-бързо от средното за света и летният морски, достигайки рекорден спад в нивата си през лятото на 2012-та. Някои наблюдатели прогнозират пълното изчезването на летният лед след 30 – 40 години, докато крайните мнения са , че това може да стане дори до 2015 г.

Така или иначе промените в климата на планетата ни са налице и то не само на Арктика (виж http://sedmastruna.blogspot.com/2013/01/blog-post_18.html)

Освен полярната мечка топенето на ледовете в областта заплашва множество екосистеми и видове в северната полярна област. Животните са принудени да променят коренно навиците си, прекарвайки  повече време в търсене и лов на храна, поради сериозното намаляване на леда.

Използвайки всички налични ресурси и възможности за справяне с проблема Coca-Cola пусна и нова телевизионна реклама в Европа, както и 300 милиона опаковки и кутии за Coca-Cola, показващи семейство полярни мечки, пътуващи из Арктика.

Всички ние горещо се надяваме, че кампанията предприета от Coca-Cola в партньорство с WWF, ще успее спаси полярните мечки, осигурявайки им едно нормално  бъдеще в техния истински дом Арктика.

polar bear01

 

 

 

Вашият коментар