Изключи светлината, включи се!

Часът на Земята 2014 ще се проведе на 29 март от 20.30 ч. Това е една от най-мащабните акции на WWF, която се провежда по целия свят от 2007 г. насам. Със символично гасене на осветлението, светът за пореден път ще отбележи международната акция за опазване на природни ресурси и популяризиране на зелени инициативи. Тази година кампанията е под мотото „Аз правя, ти действаш”.

„Вече над 40 български общини, заедно с институции и знакови сгради заявиха участие и подкрепа за Часът на Земята“, съобщава WWF България.

Разбира се и под тепетата административните сгради на Община Пловдив ще изгасят светлините си в знак на съпричастност към една от най-сериозните световни инициативи за борба с климатичните промени.

Часът на Земята е глобална кампания, която има за цел да привлече общественото внимание върху проблемите, свързани с промените в климата и употребата на повече ресурси, отколкото човечеството разполага. Крайната цел на кампанията е да подтикне хората към реални действия. Провежда се всяка година в последната събота на месец март.

Изключи светлината, включи се!

Вашият коментар