Криво огледало: Европа спешно отменя забраната за боб и кисело зеле в България

Часове след като стана ясно, че Русия спира газа към България, Европейският съюз в спешен порядък отмени наложената забрана за производство и консумация на боб и кисело зеле в страната.

„Знаем, че българите могат да се справят с така създалата се ситуация с лекота“, заяви развълнувано Урсула Фон Дер Лайен. „Насно сме, че това би натоварило атмосферата над Балканите с достатъчно газ, от който да прихванат и други страни от Източна Европа, но хората в Смилян и Пордим гарантират, че ще изпускат по малко, за да не се наруши зелената сделка“.

Репортер на MediaCafe посети меката на охолния живот в Смилян, където потърси за мнение местното население. Ето какви бяха реакциите на хората, когато научиха, че държавата ще разчита на тях.

„Ох, бабачко, едва сдържах от януари насам, ама сега ще му отпусна края“, разгорещен сподели 63-годишният бачи Кольо, тартор на групата със стабилни зимни порядки.

„Ми ние и досега тайничко пускахме фитила, за да държим дюкме хранилището в Чирен, ама щом вече официално може, да не се плашат сънародниците ни – без газ няма да ги оставим“, подкрепи съселянина си ръководителката на местното дружество за запазване на народните традиции Буйка Попръцкова.

Очаква се правителството да пренасочи помощите 60/40 към локациите с най-големи залежи на газ в страната, а хората, имащи неограничени способности, трябва само леко да изпуснат винтила пред локална комисия, за да получат сертификат за качество.

ВАЖНОРубриката „Криво огледало“ е хумористична и цели да накара читателите ни да се усмихнат. Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват „Криво огледало“, защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

За автора

Вашият коментар