Криво огледало: Пловдив разорен след брутална глоба за мръсен въздух

Невиждана до този момент по мащаби глоба за мръсен въздух получи кметът на Пловдив, след като стана ясно, че РИОСВ не е проявила никаква милост към несекващите опити на общината да реши проблемите с префинените прахови частици в града.

Здравко Димитров разочарован сподели усещанията си за случилото се така:

„Не е справедливо, честно. Сега с тази глоба от 1000 лева ще трябва да прекрояваме изцяло бюджета за годината. Такъв зор беше да убедим общинските съветници да гласуват 50 милиона за спортна инфраструктура, сега не знам как ще се оправяме и с тази бакия“.

Заместникът му по дишащите въпроси в града – Анести Тимчев, подкрепи своя началник, като заяви, че за всичко са виновни живеещите около Пловдив примати, умишлено палещи огньове зимно време.

„Така е, те са виновни. Пали си бай Иван печката в Първенец, защото е скръндза и не ще да плати 500 кинта ток като хората, а пушекът каца точно до Копчетата. И накрая какво – пак ние виновни. Ми няма да ви строим тогава втори гребен канал“.

Мнозинството в общинския съвет, съставено от плаващ брой субекти, излезе с остра декларация, осъждаща безотговорното поведение на екоинспекцията, акцентираща на факта, че Пловдив прави всичко по силите си, за да не се вдига прахоляк.

„Държим да отбележим, че над 90% от всички поляни в града вече са асфалтирани и бетонирани, с което изпълняваме ангажиментите си към своите съграждани, очакващи да се справим със сенната хрема и тъпите глухарчета“.

ВАЖНОРубриката „Криво огледало“ е хумористична и цели да накара читателите ни да се усмихнат. Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват „Криво огледало“, защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Вашият коментар