Хиляди усмихнати лица в една нощ на музеите и галерииите

Близо 200 събития, 70 културни обекта и десетки хиляди посетители – това е обобщението на Нощта на музеите и галериите, която се проведе в Пловдив в събота вечер. Артфестивалът бе организиран за 7-ма поредна година и поради огромния интерес ние се запитахме защо такова масово мероприяте не се направи поне за седмица. Опитахме си да попием от емоцията на всяко пловдивско кътче, но сега сме сигурни, че искаме още и още. Препълнени с усмихнати хора улици, музика и картини от всеки ъгъл, прожекции на открито, ателиета и живи градски случки – така изглеждаше тази нощ Пловдив.


Градът бе завладян от оживление и истински изследователски дух.
Туристи и пловдивчани излязоха от рано – програмата за децата започна още през деня с мобилни читални и забавни уроци по рисуване. За да успееш да видиш повече от стотиците прояви обаче трябва да си направиш план – маршрут по интереси.
Всички музеи и галерии в града се представиха с амбициозни и най-често провокативни проекти. Музиканти от различни стилове изнесоха изкуството си на улицата. Фортисимо фест огласи Античния театър. Има много хора, които се радват на този да го наречем духовен празник на Пловдив, в който целият град е събран и се възхищава на родното изкуство.
В разгара на нощта се роди и най-точната рецепта за добро настроение – то се дължи на атмосферата, на заряда, който се носи в целия град, на оживлението, на интереса на хората, на хубавите места като тези галерии и на доброто вино. БНТ-Пловдив участва в културния фест с нощ на отворените врати и публични прожекции на филми.
Инфо:bntplovdiv

mediacafe.bg

За автора