Любов и еротика по Шницлер на сцената на ТР „Сфумато”


Най-новото заглавие,
което почитателите на сценичното изкуство могат да видят през юни в ТР „Сфумато”, е по текстове на Артур Шницлер. В „Хоровод на любовта” младият режисьор Антон Угринов е преразказал 10-те любовни истории на австрийския драматург с елегантно чувство за хумор и премерена еротика. „Хоровод на любовта” е съвременна интерпретация за любовта и еротиката в човешките взаимоотношения и защо всичко, което направим в любовта се оказва грешка. Колко струва любовта? Какво е истинска любов? Какво е любов? Има ли любов? Колко лица има една любов?


На тези и още много други въпроси
за любовта зрителите ще намерят отговори на 17, 20 и 24 юни от сцената на ТР „Сфумато”. Любовта може да е смешна, може да е грешна, може да е страшна, може да е непонятна, но всички бленуват да я изживеят. В представлението участват млади актьори, някои от които и бивши студенти на режисьора.
”Имах нужда да направя това представление като терапия за себе си. Позволих си да допиша пиесата и да потърся съвременния подход”, споделя Антон Угринов, когото познаваме като главен редактор на тв предаванията „Царете на комедията” и „Да разлаем кучетата” по Нова ТВ.

„Аз не бих имал нищо против срещу един свят, в който любовта наистина не е нищо повече от чудесна игра… Но тогава…. Тогава да бъде честна, моля! Честна докрай… Това бих го допуснал. Такава смесица обаче от въздържаност и нахалство, от страхлива ревност и лъжливо безразличие, от кипяща страст и празни хитрости, както ги виждам тук – нея аз я намирам печална и ужасна.”
Артур Шницлер

Музикалното оформление
на постановката е на Асен Аврамов, сценография и костюми -Радостина Тодорова, фотограф Елена Спасова. Участват: Владимир Зомбори, Дария Симеонова, Христо Пъдев, Станислав Ганчев, Боряна Пенева, Тихомира Темелкова, Александър Хаджиангелов, Веселина Конакчииска, Ивo Аръков, Лилия Гелева, Ивайло Ненов, Даниана Коева, Алиса Атанасова.
Антон Угринов е завършил „Режисура за драматичен театър” в НАТФИЗ в класа на проф. Красимир Спасов. Преподава „Актьорско майсторство за драматичен театър” в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Той е едно от главните действащи лица в Old School Productuions и Chuchkov Bothers Studio. Освен това има зад гърба си роли в 7 театрална постановки и 12 кинопродукции. Поставял е „Прах при прахта” от Харолд Пинтер /”Сфумато”, 2010/, „Колекцията” от Харолд Пинтер /”Сфумато”, 2009/, „Празникът на Бакхус” от Артур Шницлер /Народен театър „Иван Вазов”, 2008/, „Дисни трилър” от Филип Ридли /НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, 2007/, „Обноски за маса” от Алън Ейкбърн /НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, 2006/; „Шокомания” от Филип Блазбанд /Народен театър „Иван Вазов”, 2005/; „Кандидати на славата” от Иван Вазов /Общински театър „Възраждане”, 2004/, „Вернисаж” от Вацлав Хавел /Държавен сатиричен театър „Алеко Константинов”, 2003/.

mediacafe.bg

За автора