Рут Колева пее благотворително в кино Орфей на 30.09

Благотворителен концерт на Рут Колева в подкрепа създаването на Център за деца с аутизъм в Пловдив организиран от I can too ще се проведе на 30 септември в кино Орфей. Билети можете да закупите от Билетен център пред Община Пловдив, както и online от Eventim.bg. Средствата се набират за реновирането на Центъра.

Входът на концерта е благотворителен с минимимална цена от 5 лева.

От години фондация И АЗ МОГА / I Can Too/ популяризира чрез инициативи, културни събития и медийни изяви необходимостта от откриването на Център за деца с аутизъм във втория по големина град в България. Организацията обединява различни институции, бизнес, медии и социално-ангажирани личности, които се включат в създаването на Центъра.
Фондацията работи с екип от квалифицирани специалисти (медици, психолози, специални педагози, логопеди, арт-терапевти, социални работници), които изготвят структурата и идейния проект за неговата дейност. Идеята за създаване на Център от такъв тип е породена от европейския опит за работа с деца от аутистичния спектър. Съобразена е и отговаря на нуждата и възможностите на тези деца и техните родители да получат своето защитено място, където да разгърнат потенциала си – да бъдат приети, чути и разбрани.


През месец юни 2011 г.  с официално решение на Общински съвет, Община Пловдив предоставя на И АЗ МОГА / I Can Too помещение за създаването на Център за деца с аутизъм. Фондацията ще използва безвъзмездно помещението от 400 кв.м., намиращо се на етаж 3 в сградата на “Диагностично-консултативе
н център VI”. 

За контакт: Фондация И АЗ МОГА: София, ул. Гурко 12, ет. 7, офис 34; тел.: + 359 2 937 78 62; +359 885 277 342

На сайта нa: www.icantoo.eu можете да проследите създаването на Центъра.


mediacafe.bg

За автора