Хилда Казасян и Плевенска филхармония представят Гершуин

Новият музикален проект „Да обичаш Гершуин“ на Хилда Казасян и Плевенската филхармония със звездни музиканти идва в Пловдив. Под диригентството на Борислав Йоцов на сцената излизат Теодосий Спасов – кавал и джаз певецът Васил Петров, както и най-добрите джазови музикант у нас – Живко Петров – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас, Михаил Йосифов – тромпет и Христо Йоцов – барабани, който е автор и на впечатляващите аранжименти.

Концертът ще се проведе на 21 юни от 21.00 часа в лятно кино „Орфей“. Програмата включва едни от най-красивите произведения на Дж. Гершуин.

“Пак ни беше много трудно да изберем това, което ни харесва най-много от неговата музика, да слеем много теми една в друга. Христо Йоцов е някакво абсолютно събитие в България – не знам друг човек, който да пише такава модерна симфонична музика. Направи такива аранжименти, че първия път, като ги чух, се разплаках – прекрасни са”, споделя Хилда Казасян.    

“Да обичаш Гершуин” е третият мащабен проект, който Хилда Казасян реализира съвместно с Плевенската филхармония и споменатите музиканти. Концертът е част от съпътстващата програма на „Завеса под звездите“ от Културния календар на община Пловдив.

Билети се продават онлайн в eventim.bg, grabo.bg, на каса МаскАрт в Дом на културата и Билетен център пред Общината.

За автора

Вашият коментар