Зала Сила на крака за сръбското величие Горан Брегович (СНИМКИ)

Отложеният концерт на Горан Брегович се състоя пред 3000 души в комплекс СИ‘ЛА, Пловдив

Пред пълна зала премина снощи, 18 декември,  празничният концерт на Горан Брегович и неговия „Оркестър за сватби и погребения“ в комплекс СИ‘ЛА, Пловдив. Във видимо добро настроение Брегович изпя най-големите си хитове пред 3000 души, които почти през цялото време не спряха да пеят с него, а към края на спектакъла никой от публиката не остана седнал – няколко поколения аплодираха на крака  големия сръбски музикант.

Концертът, който трябваше да се състои през септември на Античния театър и бе отложен в последния момент за декември в зала, остави без дъх присъстващите и без думи и най-големите скептици, които не вярваха, че музикантът ще се появи на българска сцена в уречения ден и час.

Kонцерт превърна обикновения делник на пловдивчани в бурен балкански вихър. Сръбската звезда Горан Брегович гостува за втори пореден концерт под тепетата, след страхотното му участие на Античния театър само преди няколко месеца. От 19 часа стотици се редяха пред входа на зала “Сила” в Пловдив в очакване на предстоящия концерт. И ето, час по-късно, събитието беше факт. Още с пристъпването на сцената сръбската звезда силно развълнува публиката. 

В самото начало представлението започна съвсем стандартно – група хора, седнала на зрителските места, изпълнения на сцената. Но! С всяка следваща песен атмосферата се нажежаваше. В един момент цялото множество бе на крака, пляскащо, щракащо с пръсти, танцуващо, пеещо. 

Пред самата сцена дори се изви хоро, което растеше с всяка минута. Присъстващите пригласяха на любимите си песни. Малки и големи живо се радваха на познатите ритми. С две поредни песни на бис изпратиха духовития сърбин, чиято усмивка не слезе от лицето му по време на целия концерт. Горан Брегович не само пееше, но и свиреше по време на цялото представление. С цял състав от вокали и музиканти той превърна това изживяване в незабравимо за всички в залата.

За автора

Вашият коментар