Софийска опера обяви месечната си програма за май

През месец май Софийска опера и балет ще зарадва своята публика с дългоочакваната премиера на балетния спектакъл „Хиляда и една нощ“, с който ще отбележи 100 годишнината от рождението на големия азербайджански композитор Фикрет Амиров. В пет дати – 27, 28, 29, 31 май и 1 юни приказната история за Шехерезада, която с мъдростта и красотата си успява да стопли леденото сърце на суровия султан Шахриар, ще оживее на сцената на Софийска опера и балет. Любимите истории за Синдбад, Аладин и вълшебната лампа и Али Баба и четиридесетте разбойници ще бъдат разказани с хореографията на големия балетмайстор Елдар Алиев и пленителната музика на Фикрет Амиров. Диригенти – Ейюб Кулиев и Борис Спасов.

Участват солистите:

Шахриар – Никола Хаджитанев, Цецо Иванов

Нурида – Марта Петкова,  Екатерина Чебикина

Роб – Емил Йорданов, Матю Уитъл

Шехерезада – Боряна Петрова, Марта Петкова

На 5 май от 19:00 часа очаквайте eдна от най-известните опери в света, „Бал с маски“ от Джузепе Верди. Следва балетният шедьовър на Микис Теодоракис, „Зорба гъркът“, който можете да гледате на 8 май, от 19:00 часа. 

На 12 май ще представим българската опера Янините девет братя“ от Любомир Пипков, която носи дълбок и силен психологизъм и истински разтърсва душата! На 14 и 15 май може отново да се насладите на операта „Ариадна на Наксос“ по музика на Рихард Щраус. По повод Деня на Светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета, култура и славянската книжовност, гледайте операта „Светите Кирил и Методий“ от Живка Клинкова на 22 май. На 30 април, от 19:00 ви очакваме с балетния спектакъл на Маша Илиева „Аладин“.

Не пропускайте и единствения по рода си мюзикъл ШРЕК В ЦИРКА, който ще ви представим на 23 май от 19:00 часа и 24 май от 11:00 часа и 17:00 часа в Академичен цирк Балкански, парк Възраждане. Билетите можете да закупите на касата на Операта, както и през касата на цирк Балкански и онлайн през техния сайт.

Вашият коментар