Тайванци впечатлени от пловдивски фермерски пазар, сиренето и прасковите (ВИДЕО)

Ден втори от фестивала Черната Кутия в Пловдив

Актьорите са направили свой филм за посещението сив  България, като са заснели кадри от танците си в къща Хиндлиян в стария град 

"Това е първото ни посещение в България и фестивала Черната кутия. Всичко тук ни харесва, градът е нетрадиционен и красив. Ние всъщност идваме от подобен стар град, който прилича повече на София по големина, но усещаме връзката на Пловдив и Стария ви град по-близко до нас", започнаха разговора си с нас актьорите от тайвандската компания Jade Dance Theatre (JDT), която представи “iShade”, показващ борбата между доброто и злото в човешката природа. Виртуозна творба – хореография и физически израз е създадена от Eddie Chun-Hui Lin CHOU Chieh-mu.

Тайвандската трупа обръщат повече поглед на качеството на храната, която се предлага в азиатската страна. Към това е насочен и пърформънса, който представиха на 11-я поред международен фестивал за театър и съвременен танц. Актьорите се бунтуват срещу производството н

а храни, в които има химикали и синтетични продукти, които всички трябва да ядем. "Ние следваме сляпо всичко това, което ни се предлага и купуваме, без да се замислим. Искаме да им помогнем да се вглеждат повече в това и да се замислят какво консумират", споделиха в един глас те. 

"Този следобед бяхме в Стария град, където станахме част от фермерски паза, с много плодове и зеленчуци, което ни зарадва много. При нас не може да се опитат често подобни неща и смятаме това за голямо богатство. Обичаме сирене, но не американското, а бялото българско сирене. Прасковите и кайсиите също много ни харесаха. Страшно вкусно е," допълниха те.  

Вижте какво споделиха още те за Пловдив и България от следващото видео:

СНИМКИ от представлението на фестивала Черната Кутия може да видите ТУК

Фотограф: Мирослав Чобанов

Вашият коментар