„Воев“ с гост Васил Гюров и „Легендата за краля-рак“ на СФФ в Пловдив

Извънредна прожекция на филма за Димитър Воев на 29 март

Пореден специален гост идва за София филм фест в Пловдив днес. Легендарният басист на „Ревю“ Васил Гюров идва за прожекцията на документалния филм „Воев“. В днешния фестивален ден ще може да гледаме също и приказният „Легендата за краля-рак“.

„Воев“ разказва за култовата ню-уейв група Нова Генерация. Филмът ще ни потопи в спомените на близките за неповторимия Димитър Воев. Животът и творчеството му в последните години от 80-те и първите на 90-те отразяват „бунта на младите“ по времето на падането на социализма. Васил Гюров, който е свирил с Нова Генерация и е създател на група „Ревю“, ще се срещне с пловдивската публика преди и след прожекцията, която започва в 18:30 часа.

Поради огромния зрителски интерес филмът „Воев“ ще има и допълнителна прожекция на 29 март, следващият вторник, отново от 18:30 часа.

Необичайна история предлага италианският „Легендата за краля-рак“. В наши дни няколко ловци си спомнят за Лучано. Той е скитащ пияница, който живее в село в Тусция, но има конфликт с местен принц. Лучано е заточен в далечната Огнена земя, където търси митично съкровище, което да изкупи греховете му.

Билетите за фестивала се продават на касата на LUCKY Дом на киното – всеки делничен ден след 16 часа и в почивните дни след 10:30 на цена от 8 лева, с намаление – 6 лева за учащи и пенсионери и карта за 5 прожекции за 35 лева.

Вашият коментар