Кирил Петков разпиля Борисов и ГЕРБ

Министър-председателят на България Кирил Петков коментира актуалните теми в българското общество от трибуната на Народното събрание. Ето и акцентите от неговото изказване:

„Години след започването на магистрала „Хемус“, нея я няма! В момента милиарди са предплатени на едни фирми, но няма нито строеж, нито започнат строеж. Няма дори строително разрешение, но има закупени 10 милиона цветя за нещо, което още не съществува.

През тези години няма три моста над Дунав в момента. Има 400 км между двата моста и хората в северна България са като в остров в момента. Фирма са строили язовири за 630 милиона, като само 10 от тях са завършени, при това без строително разрешение.

Корупцията е изяждала доходите на българите през тези години. И сега, когато ние трябва да се борим с корупционните схеми, с изчистването на батаците, трябва да се справяме и с външната криза, ние правим всичко, което можем.

Ние знаем, че е трудно на най-бедното население. Добре, че в момента успяхме да удържим цените на тока. Добре, че успяхме да дадем доходи на хората, които имат най-големи затруднения. Добре, че през последните 120 дни сме работили по 18 часа на ден, за да дадем възможността на тези хора все пак да свързват двата края и да имат 70 лева допълнителни плащания за Великден.

Добре, че усяхме за 3 дни, след като ни спря газа едностранно доставчика „Газпром“, да намерим алтернатива с по-ниски цени. Най-вероятно ще имаме азерски газ още през юли.

Сигурен съм, че нещата, които направихме, бяха най-правилните в безпрецедентната световна криза, в която се озовахме.“

Коментари (3)

  1. Кризата дойде от това, че взехме страна във войната, че се бутаме в еврозоната, но нямаме стандарт всично това ни стеупахте на куп. Другите Европейски стсни имат леко завишени цени на храна и ток, но при нас дойде глад, студ. ЗаЩО ЗАДГЪРБИХТЕ СЕЛСКОСТОПАНСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ? СМЕШНИ СУБСИДИИ?? СВИРЕТЕ СИ ЧАСОВНИЦИТЕ!!!!

    Отговор

Вашият коментар