Криво огледало: Оградата на Дондуковата ще пази Пловдив от динозаври

Най-накрая стана ясна истинската причина, поради която в проекта за реставрация и разкрасяване на Дондуковата градина в Пловдив е заложено същата да бъде опасана от няколко километра метална ограда.

В Общината се притесняват, че след като старата Градска градина блесне и сбере в обятията си де що има малчуган от Девин до Карлово, ще се повиши и опасността от непредвиден инцидент с намиращите се в опасна близост динозаври.

„Знаете, че от няколко месеца в зала „Лотус“ на Природонаучния джиткат на воля от птеродактил до ихтиозавър, та малко е кахърно някой да не забрави вратата отворена“, строго гледащ разясни ситуацията градоначалникът.

„Ние, разбира се, ще пуснем двойка от общинска охрана да люпят семки из алеите, ама кой да гарантира, че за момент окото няма да се отплесне към дюнерите на „6-ти септември“, подкрепи притесненията на началника си и ресорният кмет по ред и сигурност.

Местната власт обмисля дали да не прехвърли по-опасните видове динозаври в зоологическата градина, където и без това няма пукната живинка от години. Така с един куршум ще бъдат отстреляни два заека – зоопаркът ще има подходящата за новодомците в района фауна, а Дондуковата градина ще си остане място за протести срещу енергото.

ВАЖНОРубриката „Криво огледало“ е хумористична и цели да накара читателите ни да се усмихнат. Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват „Криво огледало“, защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Вашият коментар