21 спиращи дъха кадри на LYON VISUALS от 2021 година

Велислав е един от емблематичните съвременни визуални артисти на България. Фотограф и видеограф родом от Пловдив. Снима, за да изразява себе си и да показва на околните света, който вижда. Вдъхновен от улицата, ежедневието, музика, скейт, графити и заобикалящата ни среда. Всичко, което прави с визуалния формат се е превърнало от хоби в начин на живот и професия.

Поканихме го да сподели тези 21 кадъра от изминалата 2021 година, които са му любими. Цялата палитра от творчеството му може да видите във Фейсбук страницата му LYON VISUALS, в Инстаграм профила му L Y O N, както и в професионалния му уебсайт lyonvisuals.eu. За кадрите си, описва самия той пред MediaCafe.

Цяла година чаках да завали сняг в града, защото обичам да снимам, когато времето предлага допълнителни атмосферни слоеве в кадрите, а той така и не дойде. Въпреки всичко, успях да си хвана една инкогнито жена с чадър, в половин часовия ни Пловдивски „снеговалеж“.


Капана е едно от местата, които много обичам да посещавам и снимам (все по-малко в последно време поради голямото пренаселване). Принципно бягам от баналните и еднотипни кадри, които всички сме виждали там и с този кадър мисля, че успях.


На прибиране към вкъщи мернах този господин, който страшно ми напомни за персонаж от любим филм. За щастие апарата ми беше с мен и успях да го „запечатам“. (Бел. ред. А може би прилича и на някой от персонажите на Рене Магрит)

С изненада попаднах на уличен музикант под моста на Гребната, отивайки да поспортувам. Беше залез, апаратът ми беше в колата и другото се вижда. След публикуването на снимката се оказа, че този човек ходи да свири там с години и доста хора го разпознаха.


В един дъждовен ден попаднах на това момиче, което пазеше своето кученце от дъжда. Много обичам животни и ми става хубаво, когато видя такава грижовност. Снимах ги, след което си поговорихме и им показах снимката. Беше готино!


За спомен от така поляризираното от нашето Пловдивско общество Виенско колело.


Нощен Капан с леко филмово излъчване.


Освен че предлага готини места за разходки, река Марица крие и няколко страхотни перспективи за снимане – това е една от тях, зад която слънцето залязва само в определен месец от годината.


Не съм подслушвал, но този човек разглеждаше снимки на внучето си. Снимките огряваха душата и лицето му в тъмнината.


Меланхолия на Автогара Юг.


Отлитащи птици на фона на отиващия си ден.


Добре известна книжарница в капана „София“, чиято собственичка си позволих да снимам. Обичам да снимам хората без те да знаят, така всичко е по-истинско и автентично.


Кадър от най-впечатляващото парти случвало се някога на Альоша. Паметникът беше мапнат и пултът беше поставен на върха на града. Можете да научите повече за целия проект в социалните ми мрежи.


Симетрия на плажа, хваната в едно от късите ми пътувания тази година.


Плаж Велека изглежда супер впечетляващо от въздуха!


Момчета играят баскетбол в разгара на лятото и аз ги притеснявам с моя дрон.


Понякога е нужен само един лъч светлина за създаването на интересен кадър.


Разузнавам новостите в града.Любимият ми кадър на един от любимите ми монументи в България.


Стотици хора са ме питали „Къде е този МИГ?“ Аз обаче невинаги обичам да издавам локациите, на които снимам, защото хората ходят и повтарят всичко, което видят без да мислят. Къде е кефът в това?


На разходка с домашния любимец на Гребната база.


„2021 година беше може би най-важната и емоционална година в живота ми, тъй като тази година се роди дъщеря ми. Това, а и рестрикциите свързани с ковид, доста ограничиха плановете ми за пътувания и различни проекти, но пък успях да се концентрирам над уличната ми фотография (едно от любимите ми неща), както и снимането с дрон на малкото локации, които успях да посетя. Планирам 2022 година да бъде изпълнена с всички намерения и вдъхновения, които натрупах през изминалата година.“, споделя Велислав, а ние нямаме търпение да разгледаме новите му виждания за новата година.


За автора

Коментари (1)

  1. Страхотен е! Истинска наслада за окото са поредицата му от снимки. Да е живи и здрав, и да продължава все така да радва с творбите си.

    Отговор

Вашият коментар