Криво огледало: Европейският съюз забранява боба и киселото зеле

Дни след като стана ясно, че мусаката е в основата на климатичните промени, европейската комисия предложи още две традиционни български ястия за забрана. Любимите на поколения гастрономи боб и кисело зеле влизат в черния списък на демократичните страни, като причиняващи парникови газове.

„Не можем да си позволим лукса това езичество да продължава. Ние имаме ангажимент към планетата и нейното бъдеще. Наясно сме, че българите в малките населени места се отопляват в зимните нощи с газовете, произвеждани от тези варварски ястия, но е редно правителството им да се намеси и да ги компенсира със соларни системи и климатици, защото в противен случай скоро дърветата ще растат без листа“, заяви представител на ЦЕРН по време на заседание за климатичните промени.

В подкрепа на това твърдение се изказа и говорител на СЗО, който разясни, че хора, закусвали боб и кисело зеле преди да се качат на международен полет, подлагат на опасност останалите пътници.

„Настава истински хаос. Само си представете – липса на кислород дори в пилотската кабина, при все, че е херметически затворена. А за капак консумиралите тези биологични оръжия отчитат огромен брой антитела при тестване за ковид, с което съсипват установения здравен протокол“.

Помолени за коментар по щекотливата тема, от асоциацията на българските производители на гурме продукти заявиха, че решението е абсурдно и няма начин страната ни да клекне пред новите изисквания.

„Ние клякаме само след консумация, не и в такъв ултимативен тон. Не може непрекъснато някой да казва на българите какво да ядат, какво да пият и с кого да спят. Домашната ракия била незаконна, мусаката вредна, сега посегнаха и на най-милото ни. Няма да го бъде!“

От „четири лапи“ подкрепиха демокрацията, като заявиха, че отмяната на новогодишната заря в големите български градове би била напълно безсмислена, ако не бъде пресечен от раз истинският причинител на пукот в празничните нощи, дело на злоупотребилите с архаичните ястия.

ВАЖНОРубриката „Криво огледало“ е хумористична и цели да накара читателите ни да се усмихнат. Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват „Криво огледало“, защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Коментари (46)

  • Опаааа, не така, забравихте да забраните ряпата, че комбинацията боб с ряпа може да се използва за масово унищожение 😉

   Отговор
 1. Ами то както е тръгнало ще забранят и лещата,за зелевата чорба да не говорим на какъв екот го докарва.Вярно че се напъват западноевропейците с брюкселското зеле и броколите ,но доста трябва да се понапънат за да го докарат на звук и най-вече аромат.
  Само затова е.Завиждат и то никак благородно…

  Отговор
 2. Ами то и да дишаш е вредно за околната среда – вдишваш кислород, издишваш въглероден двуокис, с което увеличаваш вредните въглеродни емисии!!!
  Никакво дишане повече, вреди се на атмосферата и са засрашени климатичните условия на планетата!!!
  Къде е онази скандинавска ненормалница да поведе световна акция против дишанто?!!!

  Отговор
  • Браво,подкрепям.Нема да е лошо да почнат един след друг дулото та да има повече кислород за другите.И родата им,също.

   Отговор
  • То за това ни покараха с Ковид с ваксини, 5 джи и т.н , но ние пак ще оцелеем и ще си „муаааме“ боб, мусака, кисело зеле и шкембе с ракийка 🙂

   Отговор
 3. Не съм сигурен дали конентиращите осъзнават, че рубриката е с хумористична цел

  Отговор
 4. Ако барнат и шкембе-чорбата, ще видят кон боб яде ли!
  Ще изкОпаме пушките и – в Брюксел!

  Отговор
 5. Е да де ама от брюкселско зеле не може да докара този гръмков ефект.па и на миризма не може.хахаха.от боба и киселото зеле се пуца яко.

  Отговор
 6. Задължително трябва да се забрани и салатата от бяла ряпа, защото залповете след нея са опустошителни.Същото се отнася и за комбинация от кисел чесън и варени яйца.

  Отговор
 7. Ние си пърдим екологично-косматите ни задници са перфектни катализатори.

  Отговор
 8. Ще ядем само черен хайвер и пасти,ще го прокарваме с шампанско! Не се отчайвайте,ЕС и в Европа има като нашето БАН, тунеядци който трябва да защитят малко от малко парите който смучат!

  Отговор
 9. Може би и ние ще минаваме на преглед за еко стикер ,ако не са в нормите газовете спираш боба и зелето !

  Отговор
 10. Време е да се сетят за кравите.Те изпърдяват и издирват повече вредни газове от автомобилите

  Отговор
 11. Рубриката е за лапнишарани! Който си няма мозък може всичко да взима за чиста монета, в ползу Путина, срещу ЕС!

  Отговор
 12. Този ЕС съвсем изтрещя ! Изкарват , че Б – я е виновна за всичко лошо на този свят ! Сми , тези от ЕС , като изпускат газове от задните си части , не замърсяват ли въздуха ? Ще си сложат.ли тапи на задниците , ако ние поискаме това ? Пълни глупости искат от нас ! Ние.няма да се откажем от любимите си ястия , заради капризите на ЕС ! Ние сме народ с традиции и никой не.може да.ни забранява какво.ще ядем и какво не ! Много си.позволяват ! Ще напуснем ЕС и ще бъдем хиляди пъти по – добре !

  Отговор
  • И колко боб консумират англичаните! Те затова се изнизаха от ЕС – да не им го забранят!

   Отговор
 13. Ало Европа,ало ЦЕРН,няма проблем.Ше спрем да ядем зеле и боб.Обаче вие поемате трюфелите,черния хайвер и гъши дроб на всеки българин . Много сте завистливи бе . Всичко в България ви пречи.Нещастници.

  Отговор
 14. Не се шегувайте с дебилите. Те от шега, както виждате, не разбират!

  Отговор
 15. Нищо лично.Амчи да забранят варварщината в
  САЩ.Нали именно от днешните земи на САЩ идва бобът.Нали именно храните от Америка облагородиха храните в Европа.
  Е аман аман от лицемери и идиоти.

  Отговор
 16. Не всявайте паника моля! По-нататък в проектозакона пише, че може да се консумират със зелен сертификат, представляващ една тапа на съответното място, което се проверява много лесно със скенер.

  Отговор
 17. Киселото зеле eнатурален пробиотик. Имаме български професор, който се излекува от рак със сока от киселото зеле.

  Отговор
 18. Имаме български професор, който се излекува от рак със сока от киселото зеле.

  Отговор
 19. Дай да се обединим братя българи! Докато има боб и зелье да заредиме джепанетата и да опардиме тия брюкселски антибългари!

  Отговор
 20. Ами лесно е решението.На всеки от нас от ЕС монтират по един euro 7 катализатор произведен в Китай! Живота ни си остава същия като през последните 1340 години. Или сменяме рязко храната и започваме да консумираме бургери като ,,американо“ , вурстове като ,,швабите“ , конско като ,,франсетата
  , жабешки бутчета,плъхове,кучета,сурова риба, борш!?!?…

  Отговор
 21. ….това не го очаквах, мислех че е на шега. Газовете от зелето и боба, който сме яли, сме ги използвали за отопление …тези напълно дадоха фира…нямам думи….за пореден път се уверявам, че тия така наречени западняци с ценности, които всъщност са антиценности, нямат нищо ама нищо в главите си.

  Отговор
 22. Майко мила по налудничава статия скоро не бях чел. Надявам се да е шега на някой автор. Ако е истина този мозък е много болен

  Отговор
 23. Тия от ЕС, кайво ми се правят на интелигенция? Знаете ли, че като бях да работя в Италия, те си пърдят и на масата, както ядът . Боба често им присъства в менюто, ама ни гледат нас…
  Поне се посмях с коментарите… Всичо, което забраняват е по-сладко, а и ние, като ще ги чуемммм…
  Я да вървят на майната си!

  Отговор

Вашият коментар