Фотографии провокират да пазим Черно море

Бургазлии и гости на града имат възможност да посетят авторската изложба на Христо Анестев, озаглавена „Размисли за морето“.

Експозицията е разположена пред Културен център Морско казино и ще остане там до края на месеца. Фотосите показват както красивата страна на черноморското крайбрежие, така и места, замърсени от човешката дейност.

Обективът му ни провокира да осъзнаем размерите на проблема със замърсяването и има за цел да събуди отговорността в обществото към опазването на околната среда. Тя е организирана в рамките на проект „Иновационни техники и методи за намаляване на морските отпадъци в крайбрежните райони на Черно море“.

Изложбата на талантливия бургаски фотограф Христо Анестев е вдъхновена от нарастващите количества отпадъци по Черноморското крайбрежие. Той решава да не ги избягва, а да ги фотографира наред с красивите моменти, за да събуди за действие всички, които влизат в досег с изкуството му.

Христо Анестев е член на Управителния съвет на Сдружение „Велика Странджа“ и Председател на събранието на редовните членове на Сдружение на риболовците „Бургаски езера“, които регулярно организират акции по почистване на морския бряг и защитени зони.

За автора

Вашият коментар