Избраха Фонд „За децата на герои“ да участва в Щедрия вторник

Създателите на Проект #ЗаДоброто и инициатори на актуалните благотворителни кампании #ХапкаНадежда и Фонд #задецатанаГерои съобщиха, че са избрани да участват в #Щедрия вторник, който ще се проведе на 1 декември.

Ето какво казват организаторите за благородната инициатива:

Тази година каузата ни за подкрепа на децата на починали от Ковид медици и учители, бе избрана да участва в Щедрия вторник, който е утре! Това ни зарадва много, защото е още един начин да поговорим за дарителството и колко важно е то в периоди като този!

GivingTuesday (Щедрият вторник) е глобална инициатива, посветена на дарителството и се отбелязва в повече от 100 страни по света. Това е ден, в който всички – предприемачи и експерти, семейства, компании, обществени организации, ученици и служители, могат да дарят малко от своя талант, пари, услуги, храна или просто време на някой, който има нужда от това.

Идеята се появява в САЩ през 2012 г. като реакция спрямо Черния петък и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора, заливани отвсякъде с рекламна информация, купуват твърде много и ненужни вещи.

Целта на Щедрият вторник е да напомни на хората, че дарителството е неотменна част от ежедневието ни и начин да използваме парите си, за да променим нечий живот.Фондация BCause е официален партньор на движението за България.

Каним ви да станете част от инициативата и да ни подкрепите!

https://www.platformata.bg/…/915…/details/campaign.html

Вашият коментар