Кой е Пазител на българската традиция

Номинираме в 7 категории хора, опазващи културното ни наследство

„Пазител на традицията“ е национална инициатива, подкрепяща съхраняването на българските бит, култура и обичаи. Уникално по рода си събитие, което цели да подкрепи и стимулира работата на творци и организации от различни области на изкуството, занаятите и традиционната българска кулинария. Стремежът е да покаже на обществото начина, по който те работят, претворявайки ги в изкуство.

Инициативата се провежда от 2009 година насам в 7 категории – за фолклор, занаяти, изобразително изкуство, кулинария, организация, личност и селище.

Всеки може да направи предложение за номинация. Творци и дейци могат да бъдат предложени за почетно отличие, стига да е забелязан приносът му за „опазване на българското“. Най-много се ценят личности, които освен че умеят да пазят традициите, успяват да ги популяризират и разпространяват.

Трябва да се изпрати снимка на номинирания, както и кратка информация с какво тази личност, занаятчия, художник, певец, танцьор, организация или селище заслужава приза. В кратко описание е необходимо да се опишат заслугите на личността или организацията към опазването на българското наследство.

Крайният срок за подаване на предложения за номинации за „Пазител на традициите“ е 23 май. Предложенията се приемат на e-mail: info@pazitelnatradiciite.com или чрез съобщение към Фейсбук страницата на инициативата https://www.facebook.com/groups/pazitelnatradiciite

Гласуването в категориите ще стартира на 10 юни и ще приключи на 19 октомври.
Крайните победители във всяка категория се избират от жури, което се състои от носители на наградата през изминалите години.

За автора

Вашият коментар