СНИМКИ от новия Младежки център на Гребната база в Пловдив

Новият Младежки център в Пловдив, който е на стойност 4 млн. лева, днес официално отвори врати.

Намиращият се на Гребната база комплекс е пример за Младежка зона, който обединява в три етажа зали за обучения, библиотека, компютърна зала, леглова база, лекарски кабинет, столова, както и зони за спорт.

Първата модерна младежка зона в града под тепетата след 1989-та година е надградена с игрища за различни видове спортове – футбол, волейбол и баскетбол, площадки за тенис на маса и фитнеси на открито, за които са отпуснати от Общината 1.7 млн. лева.

Официалната церемония, която започна с писък на родопска гайда, бе уважена от куп официални лица, сред които бе Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кмета на Пловдив инж.Иван Тотев. 

"В следващите години подобен тип спортни комплекс ще бъдат изградени до Колодрума, както и на още две-три места в Пловдив", сподели от сцената кмета на града.

Идеята е в него да се организират младежки обмени и неформални обучения. "Залата за конференции е твърде малка", коментираха едни от малкото младежи присъствали на церемонията. "Може да събере едва 20 човека, въпреки, че ако столовете се наредят, като за кинозала може да се поберат малко повече", допълваха представители от младежките организации при обиколката им в новата сграда.

След 2016-та година е предвидено Младежката зона да се самоиздържа.

Пример за още Младежки зони в Пловдив може да видите ТУК

СНИМКИ: Мирослав Чобанов

Вашият коментар