Румен Радев: България е демокрация, в която няма място за частни милиции

Времето на дерeбеите свърши. България е демокрация, в която няма място за частни милиции. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти в София по повод започналата процедура за отнемане на лиценза на охранителната фирма „Делта Гард” по инициатива на Министерството на вътрешните работи.

Румен Радев обяви решението си да освободи Янаки Стоилов от поста му на служебен министър на правосъдието. Със свои укази днес президентът назначава Стоилов за член на Конституционния съд от своята квота, а настоящият му заместник-министър Иван Демерджиев – за служебен министър на правосъдието. „Авторитетът на Янаки Стоилов като юрист е безспорен и вярвам, че това ще бъде венецът на една достойна кариера на ценностен човек и професионалист“, аргументира държавният глава решението си. Новоназначения правосъден министър Иван Демерджиев президентът определи като юрист с авторитет и позиции, принципен и успешен заместник-министър.

Румен Радев коментира и сезирането на прокуратурата от служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров за разпространяваните неверни твърдения от страна на бившия премиер Бойко Борисов за прилагане на ваксини срещу Ковид-19 с изтекъл срок на годност. „Смаян съм как може г-н Борисов да прави подобни позорни внушения за българските медици, които изпълняват съвестно своята работа и да плаши българите, за да употребява техните страхове политически и предизборно“, посочи държавният глава.

За автора

Вашият коментар