Студенти от Пловдивския университет научиха за предимствата на ERP системите

Студентите от специалност „Финанси и счетоводство“ на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ имаха възможност да се запознаят със системите от клас ERP, както и други бизнес софтуерни решения, като по този начин успяха да се докоснат до реални бизнес практики и казуси.

Лекцията беше водена от Стефан Николов – дългогодишен експерт в областта и собственик на софтуерната компания ITC Consult, а гостуването му в университета е по инициатива на проф. д-р Станимир Кабаиванов – декан на Факултет по икономически и социални науки.

Стефан Николов представи предимствата при използването на ERP системите в счетоводството. По време на лекцията си той запозна студентите с ERP като софтуер, който се използва и за счетоводни цели, както и това какви са основните различия и положителните страни на този клас системи.

„Ролята на счетоводителя става все по-важна в съвременната бизнес среда. Вече има редица софтуерни решения, които автоматизират голяма част от процесите. Това обаче не означава, че счетоводителите стават излишни, а напротив – тяхната функция се променя и от тях се очаква да помагат на бизнеса да се развива и да взима правилни решения, за да постигне устойчивост“, сподели Стефан Николов пред бъдещите млади счетоводители.

През последните години софтуерната компания ITC Consult развива дългосрочна стратегия за подкрепа на образованието в България. Екипът от специалисти участва в редица специализирани обучения с цел да подпомогне студентите в тяхното обучение и да им даде възможност да се докоснат до реална бизнес среда. Представители на ITC Consult са гост-лектори в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Технически университет в София и Висше училище по застраховане и финанси. Експерти от софтуерната компания са и постоянни преподаватели по дисциплините „Системи за управление на ресурсите на предприятието“ и „Внедряване на системи за управление на бизнеса“ в единствената по рода си магистърска програма „Бизнес софтуер и ERP платформи“, която ERP Academy реализира съвместно с Висше училище по застраховане и финанси.    

Повече за ITC Consult

ITC Consult e първата изцяло консултантска IT компания в Пловдив.

Компанията предлага системата за цялостно управление и контрол на бизнеса EnterpriseOne ERP, облачната аналитична услуга Power BI, облачната абонаментна услуга Office 365 и онлайн приложението CRM Box, което служи за управление на отношенията с клиентите.

Мисията на ITC Consult е фокусирана върху оптимизиране на ефективността на информационните структури и повишаване на възвращаемостта от инвестициите в информационни ресурси. Компанията предлага на българския пазар продукти и услуги, чрез които да подпомага бизнеса, като ефективно оптимизира ресурсите за създаване, съхранение и анализ на информация, улеснявайки бизнес процесите.

Повече за ITC Consult можете да откриете на адрес https://itc-consult.net/

За автора

Вашият коментар