Световни звезди и българско участие в тазгодишното издание на „Нощ на звездите“ 

Звездният спектакъл „Нощ на звездите“ ще огрее небето над Античен театър на 1 юни. За втора поредна година жителите и гостите на града ще могат да се насладят на магията на впечатляващото шоу, чието 11-то издание е под патронажа на кмета Здравко Димитров. 

Отново едни от най-великите имена на световния шоу елит ще се качат на българска сцена в името на една велика кауза – българските талантливи деца. За първи път в историята на шоуто публиката ще се наслади и на сериозно българско участие, а режисурата на спектакъла е поверена в ръцете на вълшебната Веселка Кунчева, позната на българската публика със своя интересен и въздействащ режисьорски поглед.

На сцената отново ще се качи един от най-титулуваните клоуни в света и обичан от българската публика – Хуш Ма Хуш. Ще видим и харизматичния „диаболист“ Пиер Маршан, който е изправял на крака дори княжеското семейство по време на престижния цирков фестивал в Монте Карло. За първи път на българска сцена, директно от най-престижните френски кабаретни театри, идват „майсторите на черно-белите обувки“- впечатляващите братя-близнаци Роман и Слава.

Те са част от програмите на най-големите вариететни и кабаретни театри, сред които дори гигантът Crazy Horse в Париж. Ще станем свидетели и на „Icarian Games“, представени от великолепните братя Седеньос.

И тази година световноизвестният екстремен артист Фреди Нок ще докаже, че за него височината е абстрактна величина. Носителят на 22 световни рекорда за пореден път ще развълнува родната публика и ще предложи зрелищно изпълнение, което може да бъде видяно само на сцената на „Нощ на звездите“.

Тазгодишният звезден афиш включва и изпълнението на четирима изключително силни мъже, чийто номер съчетава изключителна сила с елегантна визия и свръх баланс. Популярните балансьори Уайт Готик ще докажат, че красотата, силата и приятелството ще спасят света. Младият талант в акробатиката Алекс Костов пък ще ни покаже своята сила и съвършен баланс. 

На 1 юни ще се насладим на ритъма на изкуството, поднесен от оркестъра на Държавна опера – Пловдив, с диригент Константин Добройков. Ще се вълнуваме на музиката на обичаните P.I.F., Керана и Космонавтите, както и любимеца на много българи – актьорът и музикант Влади Михайлов, познат от сериала „Братя“.

Водещи на тазгодишното издание на спектакъла ще бъдат очарователната Лили Бързева и талантливият Александър Алексиев, които ще излязат на сцената във формат, който никога не е поставян досега в шоуто.

За Община Пловдив е гордост и удоволствие да застане рамо до рамо с всички тези изключителни звезди в името на успехите на българските младежи. Очаква ни вълшебно и наситено с емоции шоу, деца и възрастни ще се смеят и мечтаят заедно! 

По повод 1 юни организаторите са предвидили вход свободен за деца до 6 години. Билети за спектакъла могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и  Grabo.

Вашият коментар