Премиерът: В България независима прокуратура няма

Министър-председателят на България Кирил Петков сподели на извънреден брифинг в министерски съвет мнението си за работата на прокуратурата в страната, след като от същата по-рано обявиха, че доказателства за виновост на задържаните Борисов, Горанов и Арнаудова няма.

„Изправени сме за пореден път пред абсолютен саботаж на прокуратурата на Република България под ръководството на господин Гешев. От това, което чухме, от изявлението на прокуратурата – укриват се документи за искане за повдигане на обвинение, с които лесно можем да се снабдим.

Прикриват се и се игнорират сведения, получени от изнудваното лице, само и само да не се извърши разследване по закон. Сведения, които са всеобщо известни и вече са достояние и на европейската прокуратура.

Отричат се законови правомощия на разследващите органи и се спъва дейността на всеки, който се опитва да работи срещу корупцията в страната ни. В България независима прокуратура няма.

Прокуратурата за пореден път се държи като адвокат, когато става въпрос за хора, обвинени в корупция.

Призовавам ВСС да приеме по-бързо своите процедурни правила и да изпълни конституционните си правомощия като разгледа искането за отстраняване на господин Гешев.“

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Пуснаха Бойко Борисов от ареста

Уведомиха прокуратурата за задържането на Бойко Борисов

Безредици в Парламента след изказване на Георги Свиленски

Войната свърши!

Герберите се събират на протест пред Министерски съвет

Кирил Петков: Само без страх от недосегаемите България наистина може да се промени!

Арестуваха Бойко Борисов!

Вашият коментар