Румен Радев със смазваща победа на балотажа

Държавният глава Румен Радев спечели съкрушителна победа в балотажа на президентските избори, проведен днес, като си гарантира втори мандат през следващите пет години.

Вотът на българите, при обработени 100.00% от протоколите , показват убийствена разлика от 35%, като за настоящия президент са гласували 66,72%, а за неговия опонент 31,80% от упражнилите правото си на глас.

След края на изборния ден Румен Радев заяви, че връщането на статуквото не се е състояло, а родолюбието и разумът са надделяли над лъжата и апатията.

Припомняме, че държавният глава се изправи днес срещу ректора на софийския университет – Анастас Герджиков, на балотаж седмица след редовните избори за президент и парламент, които не излъчиха победител в битката за президентството, поради ниската избирателна активност в страната.

Днешният вот отново беше машинен в секциите, в които имаше над 300 избиратели, като електронната бюлетина беше с една единствена страница. На нея фигурираха изписани имената на двойките кандадити, както и опцията „не подкрепям никого“.

Извън страната изборите се проведоха в 750 секции, като с машини гласуваха в 208 от тях.

Вашият коментар