Румен Радев: Очаквам от службите за сигурност да предоставят информация за имената на българите от досиетата „Пандора“

Президентът Румен Радев очаква службите за сигурност да предоставят информация за имената на българите от т.нар. досиета „Пандора“. Те са длъжни да го направят, коментира държавният глава пред журналисти в София в отговор на въпрос за данните, оповестени по международното журналистическо разследване.

Помолен да коментира предизборната кампания за президент, Румен Радев заяви, че чрез медиите проблемите, пред които се изправя служебното правителство, се пренасят в предизборния дебат. „Това явно е част от играта, така са решили да играят, толкова могат“, заяви Румен Радев. Той подчерта, че няма намерение да влиза в острия тон, който се задава в предизборната кампания.

Президентът посочи, че приема подкрепа от всички български граждани, както винаги е правил. „Във всички виждам сериозен опонент. Всеки има право да изложи своите идеи“, заяви още държавният глава.

На въпрос за делото в Конституционния съд във връзка с гражданството на бившия служебен министър на икономиката Румен Радев заяви, че това е абсолютно правен казус, който няма нищо общо с личността на Кирил Петков.

За автора

Вашият коментар