Теодора Каридова: Правилният екип е най-важният елемент за една сватба

За втора година Гранд хотел Пловдив е организатор и домакин на Сватбено изложение „Кажете Да на Вашата мечтана сватба“, като тази година то ще се проведе на 12 и 13 февруари. На изложението всички бъдещи младоженци ще могат да се запознаят с новите стилове, да се срещнат с доказани специалисти в бранша, да поговорят с тях, да обсъдят идеи и евентуално да открият своя мечтан екип, който да превърне сватбата им в незабравим спомен. Събитието е отворено за всички, като ще се изисква зелен сертификат спрямо наредбите на Министерството на здравеопазването.

Разговаряме с Теодора Каридова – координатор събития на хотела от близо година. Занимава се с хотелиерство над 15 години. Специализирала е в Швейцария, а последните 10 години е живяла в Китай, Гватемала, Коста Рика и Ню Йорк, така че е добре запозната с различните тертипи в обслужването. Всяка страна обаче е индивидуална, както са индивидуални всяка булка и младоженец.

Теодора, разкажете ни какви са тенденциите в сватбените стилове тази година?

Сватба със сватба еднаква няма. В последните години доста се харесват сватбите на открито, тип градинско парти. Те носят както плюсове, така и минуси. През летния сезон липсва комфорта на климатичната система, трябва да се вземат под внимание и атмосферните условия. Затова много двойки се спират на зали, като нашите, които дават възможност да бъдат абсолютно преобразени според всяко желание. Много харесван акцент от градинския вид са столовете шивари, и все повече младоженци залагат на тях.

Друг предпочитан стил е „Бохо“. Той черпи вдъхновение от хипи модата и залага на по-топли и натурални нюанси. Златният, кралско зелен и тюркоазен цвят също много се харесват. Разбира се, елегантната класическа бяла сватба винаги си остава на мода. Хубавото е, че по време на сватбеното изложение при нас ще гостуват професионалисти, които се стараят да усетят какво наистина искат хората. Апелирам бъдещите младоженци да се възползват от изложението и да разговарят с фирмите.

Кой всъщност диктува тенденциите – самите булки или външните фактори, като интернет и модната индустрия?

Като че ли интернет. В днешното време на социални мрежи, пълни с толкова много информация, ми се струва, че хората залагат на сайтове като Instagram и Pinterest, и черпят вдъхновение от там.

Стана ясно, че пандемията не попречи на влюбените да се венчаят, но пък мерките принудиха пищните тържества да бъдат изместени от по-семплите, по-интимните и с по-малко гости. Как се отрази това на Гранд хотел Пловдив, имаше ли отлив на младоженците?

В началото на самата пандемия, когато всички бяхме уплашени, доста сватби бяха преместени за нови дати, но не отпаднаха. През миналия сезон бяхме пълни, често правехме по две успоредни сватби на ден. Имали сме уикенди, в които сме посрещали сватби петък, събота и неделя. След заповедите на Министерство на Здравеопазването, спазвахме наредбите да се работи до 23:00 часа, но за сметка на това – сватбите започваха по-рано, за да могат хората да се насладят на преживяването. Не беше идеално купонът да прекъсва в разгара си, но хората се съобразяваха с мерките. Отпаднаха само едва една-две сватби и то заради това, че се изискваше зелен сертификат от всички.

Сега, гледайки новия сезон, също има голямо желание и търсене от двойки, което ме навежда на мисълта, че и тази година ще е силна.

Гранд хотел Пловдив е хотел с дългогодишна история в града ни. Какво го прави притегателна сила за най-ценните празници в живота на един човек?

Първо, това, че е емблема на града. Локацията е чудесна – абсолютен център. По мое мнение това, което ни отличава, е обслужването. Стараем се да сме на разположение още от запитването за сватбата до края за всякакви въпроси. За нас всяка двойка е еднакво важна, няма разделение. В интерес на истината, сватбената ни оферта е една от най-достъпните в града. Напълно адекватна е за качеството, което предлагаме. Младоженците ни остават изключително доволни от обслужването и на самия ден на сватбеното тържество и отзивите са много добри.

Как мислите, колебаят ли се масово двойките при избора си на сватбена декорация, облекло, аксесоари, екип от оператори, фотографи и DJ-и?

Бих казала, че е 50/50 – има булките, които идват с вече избран екип, и такива, които не познават професионалистите на пазара и се колебаят кой и какво да изберат за своята сватба. Както споменах и по-рано, масово търсят идеи и снимки в интернет. По време на изложението ще имат възможност да разгледат идеите, които харесват в интернет на място.

Всъщност именно затова се правят и подобни изложения, за да се срещнат с професионалисти с бранша, които да ги насочат. Кажете ни на кои специалисти сте заложили да са тазгодишния пътеводител на любовта.

Поканили сме едни от най-добрите сватбени агенции – Luxdecore, Queen и Fiesta Event,  и три чудесни бижутерски фирми – ASTO Gold, Goto Jewellery and diamonds и World of diamonds.

Водещ на събитието ще е DJ Иван Бончев. „Трио сопрано“ ще представи част от репертоара си. Танцовите формации са „Етно ритъм“ и „Наздравица“, които освен с прекрасните си изпълнения, ще вземат участие с интересни и информативни лекции.

Ще ни гостуват и двете най-големи осветителни фирми в Пловдив – Cue Rentall и Dynacord. Често младоженците забравят за осветлението, а то, направено добре, е комплимент към залата и декора. Фотографите са Димитър Дардов и Стоян Гергински, а екипите за видео заснемане са 4K Studio и Видео Зани.

Посетителите ще могат да се срещнат и с един от най-добрите гримьори в града – Красимира Петкова. За жалост, заради пандемията, няма да има демонстрация на грим, но тя ще отговаря на въпроси и в рамките на двата изложбени дни ще проведе и две изключително интересни лекции. Лекции ще водят още Goto Jewellery and diamonds, които ще представят нова и иновативна технология при избора на сватбени халки. А фотографите Димитър Дардов и Стоян Гергински ще проведат дискусия на тема „Сватбен график“ и най-важните неща, които бъдещите младоженци трябва да знаят, за да протече организацията на сватбата им гладко.

Поканили сме и ОП „Радостни обреди“. По време на самото събитие хората ще могат да си запазят дата и час за граждански брак, ще им бъдат разяснени различните видове ритуали, както и какви документи ще са им необходими.

Тази година ще има и щанд, на който младоженците ще могат да опитат сватбените торти, които Гранд хотел Пловдив предлага. Разполагаме със сладкарски цех и нашия майстор сладкар има много интересни нови предложения. Визията на тортите, разбира се, се съобразява изцяло с желанията на младоженците.

Кой е най-важният елемент, за да протече подготовката за големия ден без проблем?

Правилният екип! Винаги насърчавам клиентите ни да се срещнат с повече професионалисти, за да могат да открият своя. Ако не се довериш на човека, който си наел, нещата няма да се получат.

Като цяло смятате ли, че женитбата е отживелица, или българите държат на традициите?

По-скоро сме традиционалисти. Работейки в тази сфера, виждам, че българите държим на традициите. Да се обвържем пред близки и семейство и да изживеем един истински емоционален празник.

За автора

Вашият коментар