Танцовите групи към „Парекордзаган“ с благотворителен концерт

Танцовите групи към Общоарменски Благотворителен Съюз „Парекордзаган“ – Пловдив организират благотворителен концерт на 10 декември (събота) 2022 г., в Голяма зала на драматичен театър „Н. Масалитинов“ – Пловдив. Спектакълът носи името „Два дома“ и е с начален час 18:30.

„В идеята за този танцов спектакъл ясно е поставено посланието на оцелелите от Геноцида над арменците наши сънародници, намерили подслон в България, както и условия да изградят отново своя дом и да създадат признателно потомство. Той е същевременно памет към всички наследници на арменците, които намират дълбок смисъл да продължат да съхраняват и споделят националните ни богатства, история и култура до днес“, казват организаторите.

Благотворителният спектакъл ще се проведе под егидата на Н. Пр. Армен Едигарян, Извънреден и пълномощен посланик на Република Армения в България. Тази наша инициатива получи и моралната подкрепа на АЦН при храм „Сурп Кеворк“ – Пловдив и от духовният ни пастир отец Храч Мурадян.

Значимостта на събитието се подчертава и от факта, че „Два дома“ е номиниран за значимо културно събитие в Пловдив за 2022 г. и е част от Културния календар на Община Пловдив.

За автора

Вашият коментар