Българи създадоха LED екран със соларен панел

Българска компания създаде първия в света LED екран с интегриран соларен панел. Продуктът на Мегатекс АД обединява LED технология и възобновяема енергия. Ефективният и екологичен екран е първият по рода си в света, твърди компанията. Соларният панел има мощност от 5 киловата и ще осигурява енергия за електронното оборудване на екрана.

Новият екран е предвиден за ползване на открито и може да се инсталира на стадиони и концертни съоръжения, както и да се използва като билборд. Може да се инсталира и на места без достъп до електричество, като например магистрали. Мегатекс продава своите продукти на четири континента – Европа, Америка, Африка, и Азия. Въвеждането на ефективния, екологично чист екран ще осигури на фирмата път към нови пазари и ще заздрави позициите й там, където вече познават нейните продукти.
Продуктовата гама на Мегатекс включва LED стени, екрани, спортни системи, дигитални часовници и термометри, както и дигитални транспортни системи. През 2010 г. фирмата достигна до 30 000 продажби на LED табла на българския и международния пазар.
Инфо:TechNews.bg

mediacafe.bg

За автора