Как да разберем дали сме интересни на събеседника сиИма няколко прости признака за това дали събеседникът
ви се интересува от вашето предложение. Така можете да разберете дали има ефект вашата презентация или предложение. Не е важно дали предлагате на някого да си купи реклама в списание или вестник или пък убеждавате човек във верността на избора, който му препоръчвате да направи. Важното е този, който ви слуша, да е концентриран върху това, което му говорите. Ако той е заинтересован от разговора, позата му ще е леко напрегната. Ще изчезнат дори механичните неосъзнати движения на ръцете или на краката, например лекото почукване с токчето на обувката или пипането на копчетата.


Това състояние трае съвсем малко, но можете да бъдете сигурни,
че сте успели да завладеете слушателя си, след като той поне за момент е престанал изцяло да се движи. Това означава, че поне за малко се е замислил над това, което му говорите.Ако той задава въпроси
, касаещи разговора, това означава, че е заинтересован. Ако от време на време казва срички, които означават съгласие от типа на „аха”, „да”, това е знак, че сте на прав път ище постигнете целта, която преследвате. Ако обаче погледът на човека, когото се опитвате да убедите в нещо, блуждае, смятайте, че се борите за изгубена кауза. Концентрирайте речта си и не се отклонявайте от основното, което трябва да кажете. В противен случай ще разсеете вниманието на слушателя.


Обърнете внимание на позата на човека
, когото убеждавате. Ако вие сте му интересни, то той постепенно ще се обърне към вас с цялото си тяло и ще открие гърдите си, без да ги прикрива с ръце.


mediacafe.bg

За автора