Пляс, пляс педалите … с Ferrari

ferrari-pedal-car
Как ви звучи идеята за Ferrari, което да се задвижва единствено… с педали. Разбира се, че умът ви не го побира и си мислите, че това е някаква шега. Е, да, ама не! За вас шега, но за австрийския дизайнер Ханс Лангедер си е жива истина. Този австрийски „пиоенр” е конструирал странния автомобил, наречен Fahrradi Farfalla FXX. Това, в превод от немски (Fahrradi) и италиански (Farfalla) означава „Велосипед-Пеперуда“.

Неочакваното возило, съмнително наподобява формата на реалното Ferrari FXX, но на практика се задвижва единствено от педали, така, както това се случваше при детските колички, с които някои от нас си играеха в миналото. Едва 100 килограма е тежестта на причудливото икономично возило. То обаче е оборудвано с два педала и единадесет скорости.
fahrrari-farfalla-ffx-ferrari-bicycle-art-germany
Между другото, ако ви е писнало от постоянно скачащите цени на горивата в цял свят, ако сте загрижени за екологичната съдба на нашата планета, и не на последно място, ако имате излишни скромните 3 милиона лева…то можете да откриете вашия вело-автомобил в арт-музея в на територията на Австрия.

mediacafe.bg
– Димо Димчев