Внимание!!! Внезапен Flashmob залива Пловдив

В Неделя, точно в 18:15 посетителите на мола в Пловдив ще бъдат шашардисани от „внезапната тълпа“. Flashmob (превод – внезапна тълпа) или Public Happening е предварително запланувана и организирана масова акция, в която голяма група хора се появява внезапно на обществено място и в продължение на броени минути изпълнява някакво абсурдно действие, след което се разотива също така внезапно все едно нищо не се е случило.

Флашмоб е особен вид представление, разчитащо на случайна публика. Участниците създават внезапни, понякога абсурдни, понякога смешни ситуации, но изпълняват ролята си сериозно и отговорно с убеждението, че това, което правят е напълно нормално и естествено. Това е вид изкуство, което е извън политиката, религията и икономиката. Участниците нито плащат, нито им се заплаща. Такива събития се организират обикновено чрез интернет, от социалните мрежи и в по-голямата си част хората не се познават помежду си. Това е и една от техниките, използвана от културното заглушаване.

Дата на събитието е  24.10.10 /неделя/ от 18:00 часа, а повече информация за това, как ще се организира Флашмоб-а може да прочетете в следващите редове:

1. Точното място за замръзването е на първия етаж, след влизане от главния вход, вдясно от ескалаторите( зоната между надписа на ПИКАДИЛИ и магазина на UNITED COLOURS OF BENETON)

2. Сигнал за замръзването ще се подаде със свирка около 18:15, но е желателно да бъдем в МОЛ-а 10-15 мин по рано.

3. Помислете предварително в каква позиция да замръзнете, избягвайте да се групирате в по-големи групи от 3-4 човека.

Не Замръзвайте в поза, в която не можете да издържите 3 до 5 мин. Опитайте се да не се усмихвате и да местите поглед. Интересни пози са за предпочитане“,говоря по телефона“, „завръзвам си обувките“, „вадя нещо от чантата“, Бъдете креативни.

4. Пак със сигнал ще освободим замръзването.

ВАЖНО!!! След втория сигнал е важно да продължите по пътя си, сякаш нищо не се е случило. Само така ще оставим ефекта на смайването да продължи и след нас. Не забравяйте, че камерите продължават да снимат.

5. Агитирайте, колкото се може повече прители и познати. Колкото повече, толкова по-весело.

6. Последно, но най-важно: ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ!!!!!

mediacafe.bg

За автора