Формулата на успеха – У = Х + З + С

През живота ни сме се убедили на практика, че на някои хора, каквото и да правят, просто не им върви, а при други е точно обратното – съдбата е винаги на тяхна страна. След дългогодищни изследвания на хиляди късметлии са се изяснили причините, които са спомагали за техния успех и се е оформила точната формула на успеха.

Математическият й израз е следния У = Х + З + С, където У е успехът, Х са характеристиките на личността, в които влизат и психологическата гъвкавост, умението да се погажда с околните и жизнената позиция на индивида.

Здравето, паричните натрупвания и броят на приятелите са З, а С е самоуважението и чувството за хумор. Всеки параметър се състои от много други негови съставни, които се оценяват с балообразуваща оценка преминавайки цяла верига от сложни изчисления. Формулата улавя вярно обективни закономерности. Но и без подобни сложни пресмятания е ясно кое помага за късмета в живота. За жените, за да се чувстват щастливи, им е достатъчно добро семейство, работа, уважение и на двете места и душевно спокойствие.
За мъжете към тези нужди се прибавя добрият секс, активни занимания със спорт и незнайно защо, но много държат и на голяма отпуска. Късметът не е просто стечение на обстоятелствата, а нашето умение да се възползваме от тази ситуация. На всички ни се е случвало да чуем за истории на невероятен късмет, за който е допринесъл все едно някой ангел-хранител. Просто късметлиите са възприели предупреждаващи знаци през различни сетива. Някои са чули „тайнствен глас”, други ги е спряла или подбутнала „невидима ръка”, а при някои се получава безпричинно прилошаване и слабост.
Това са все сигнали от мозъка, които са плод на подсъзнанелно обработена на пръв поглед маловажна информация, които карат хората в критичен момент да вземат правилното решение. Всеки ден хората пропускат шанса да хванат фортуната за опашката, защото им пречи така нареченият циркаден ритъм. В организма на човек на този цикъл се подчиняват колебанията на телесната температура, промените в концентрацията на хормоните, спадовете на мускулната и умствената активност, отделянето на урина и др.
Ако не сме в подходящото състояние, не можем да отреагираме правилно в ситуациите. Има цикли, които се повтарят повече от един път на ден – например когато на човек му се доспива. В такива моменти също не реагираме адекватно и не забелязваме много възможности. За избягване на тази цикличност се препоръчва по-често да рушите ежедневния си ред, повече да живеете по интуиция и инстинкти, често да променяте средата си на общуване.


mediacafe.bg

За автора