Ще заживеем ли вечно?

4mobius_strip-dna
Ако случайно, поради неясно каква причина сте останали с впечатлението, че всички научни пробиви идват от американските униоверситети, значи се лъжете. В подкрепа на думите ми идва и начинанието на братята руски учени. От голямата съветска страна дойде информация, че руски учени в най-скоро време ще започнат работа по разработката на компютърен модел на стареенето на човека, с помощта на който се надяват да намерят гените на безсмъртието.

Очакванията и надеждите в тази посока са повече от големи, тъй като подобни изследвания трябва да направятАко случайно, поради неясно каква причина сте останали с впечатлението, че всички научни пробиви идват от американските униоверситети, значи се лъжете. В подкрепа на думите ми идва и начинанието на братята руски учени. От голямата съветска страна дойде информация, че руски учени в най-скоро време ще започнат работа по разработката на компютърен модел на стареенето на човека, с помощта на който се надяват да намерят гените на безсмъртието. истински пробив и да преобърнат всички съществуващи научни представи за биологичните процеси на стареенето. Според руските умове, жизнените способности на човешкия организъм, започват да намаляват още от 13-годишна възраст.
lifeforever
Учените са уверени, че при откриването на специалния ген на дълголетието, който вече е открит при белите мишки, плодовите мухи и гъбичките, те ще могат да увеличат биологичната продължителност на живота на хората няколко пъти. Дали все пак всичко това ще се случи е изключително трудно да се каже. Нека не забравяме, че неотдавана японски учени от университета в Осака, разкриха гена на стареенето ( да не се бърка с този на дълголетието!), представляващ всъщност белтъчината C1q.
Но освен това, японците откриха, че „потапяйки в сън” белтъчината C1q и забавяйки процеса на стареенето, организмът се лишава от имунната си система. Така че за съжаление, към момента този дисбаланс не може да се премахне.

mediacafe.bg
– Димо Димчев