Ставаме вечни до 2045?

Амбициозен проект, наречен„Русия 2045” обещава на хората вечен живот, чрез вселяването на душите им в холографски аватари, пише OddityCentral.

robot

Макар да звучи точно като в научнофантастичен роман, учени се потят по проект, създаден по идея на руснака Димитри Итсаков. Те вярват, че в следващите 30 години човечеството ще се сдобие с така лелеянотоот мнозина безсмъртие.

Соред учените, това ще стане възможно чрез използването на специална кибернетична технология, която ще „прехвърля духовното и интелектуално наследство” на един човек в създаден по негово подобие андроид. Така след смъртта си всеки ще може да започне нов живот, като всели душата си в хуманоиден робот.

 

Макар днес подобно твърдение да звучи абсурдно, екипът, работещ върху „Русия 2045”, твърди, че няма невъзможни неща. Учените смятат, че до 2015 г. андроидите ще се срещат толкова често сред нас, колкото и колите. До 2020 г. хуманоидните роботи ще се управляват с дистанционно, а до 2020 г. нашата раса ще е в състояние да имплантира човешки мозък в андроид. До 2045 г. учените предвиждат създаването на холографски аватари, които ще ни заместват след смъртта.

 

Проект „Русия 2045” е все още в най-ранния етап от разработката си. Мнозина смятат, че целта, която учените са си поставили, е неосъществима. Въпрос на някакви си 30-тина години е да разберем дали са прави! Вие какво мислите?

mediacafe.bg – Димо Димчев

За автора